Compromís denuncia a Alzira l’ausència de transport escolar en el Carmen Picó i el «caos educatiu»

0
172
 • Compromís valora l’inici curs escolar com el pitjor dels darrers anys
  Pel caos provocat per la incapacitat del Conseller d’Educació, José
  Antonio Rovira, i del govern del PP i VOX per garantir un començament de curs sense sobresalts
  Alzira, 14 de setembre de 2023.- La portaveu de Compromís a la Diputació
  de València, Dolors Gimeno, junt amb l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, i la regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera han posat de manifest la
  incompetència i desídia manifesta de la Conselleria d’Educació en mans del PP, tant amb el professorat com amb les famílies: “Tot l’estiu sense saber on
  treballarà el professorat interí (que començava el dia 1 de setembre). Un caos en les adjudicacions sense precedents que ha afectat 21.000 persones, mentre la responsable, la Directora de Personal Docent de Mazón se n’anava de vacances, prescindint de l’ajuda que li va oferir l’anterior Directora General
  d’Educació, al que cal sumar l’ocurrència d’última hora de l’ampliació horària
  d’hores lectives, pocs dies abans de l’inici del curs, sense dotar de professorat necessari i que segons els sindicats, provoca una sobrecàrrega horària als docents que desfà tot el treball fet pels equips directius en la preparació del curs”.
  Ni 100 dies ha tardat el PP i Vox en aplicar la tisora de les retallades a
  l’educació valenciana: 50 centres perden aquest curs docents, retallant el que
  feia el Botànic durant anys.
  La regidora d’Educació d’Alzira, Virtuts Piera, ha manifestat que “en l’àmbit
  municipal estem bé però podríem estar millor. El meu objectiu és dignificar les escoles perquè les treballadores i treballadors i l’alumnat estiguen en les millors condicions possibles”. Tot i iaxó, també ha comentat que falta personal educador com, per exemple, al CEIP Lluís Vives i, pel que fa al transport escolar, s’ha vist afectat el C.E.E. Carmen Picó. Hui dia, no tenen transport. De fet,l’AMPA està plantejant-se fer una concentració per a reivindicar els seus drets.
  Per part de la portaveu de Compromís a la Diputació de València, s’ha constatat també que segons els sindicats de mestres ara com ara queden 2880 llocs pendents d’adjudicar, la majoria d’elles substitucions amb el consegüent perjuí per a la planificació dels cursos en els diferents centres, amb una mitja de 3 a 5 professors menys per centre. Segons Stepv els professors que devien haver-se incorporat als centres a través del -Pla d’Actuació de Millora (PAM), pla que ja estava dotat pel Govern del Botànic, la nova administració no l’ha executat, deixant plantilles incompletes en diferents centres educatius.
  En aquest sentit, Gimeno ha declarat que des de Compromís hem manifestat tot el nostre suport a un professorat que ha vist com la Conselleria del PP, els ha abandonat des del primer moment. No ens podem permetre retrocedir cap
  mil·límetre en tot el que hem aconseguit en l’educació pública, de qualitat i en valencià.
  Per continuar en la incapacitat manifesta de la Conselleria d’Educació, sols cal
  vore la mancança de planificació del transport escolar als centres d’educació
  especial, infantil, primària i secundària que ha provocat l’abandonament dels
  nostres xiquets i xiquetes a les portes dels instituts o de les parades de bus.
  Més de mil alumnes valencians, estan afectats per la mala gestió del servei de transport, prolongant-se aquesta situació durant tota la setmana. En Alzira, l’alumnat del C.E.E. Carmen Picó s’ha quedat esperant el transport escolar de la Conselleria.
  En resum, aules sense professorat; alumnat que encara està esperant el bus
  escolar; xarxa llibres sense cap gestió darrere; professorat que es va assabentar 12 hores abans d’on havia de treballar… Un caos sense precedents i el conseller desaparegut.
  No només no ha cessat de manera fulminant a la directora general de Personal Docent per tot el perjudici creat, sinó que s’amaga i evita donar explicacions.
  Esta és la manera de fer del nou Conseller d’Educació, de José Antonio Rovira, esta és la manera de fer del govern PP-VOX, que contrasta clarament amb la normalitat amb què es duia a terme tot este procés durant els darrers 8 anys, fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia, quan Compromís gestionava la Conselleria d’Educació.
  Per tot açò des de Compromís demanem explicacions i responsabilitats
  polítiques al Conseller, i no deixarem de fer-ho perquè tenim claríssim que el
  bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell.