La Tarumba Jove ajuda a AFA amb l’espectacle Popurrí Fantàstic

0
236

L’Escola de Teatre Tarumba Jove representa el seu premiat espectacle Popurrí Farsántico, el pròxim divendres al Gran Teatre

 

E’emmarca dins la programació del Dia Mundial de l’Alzheimer

 

L’Escola de Teatre Tarumba Jove col·labora de manera altruista amb “l’Associació Familiars Alheimer Alzira” en els actes programats per a commemorar el dia mundial Alzheimer 2023. Representarà el seu últim espectacle, Popurrí farsántico, divendres 15 de setembre en el Gran Teatre d’Alzira a les 20.30 h. El preu de l’entrada és de 5 €, i la recaptació servirà per a ajudar AFA Alzira en la seua magnífica labor d’atenció a les persones amb aquesta malaltia.

L’obra, original de José Antonio Martínez, es va estrenar el 31 de març en el Gran Teatre. 700 alumnes al matí i 250 espectadors a la vesprada van gaudir d’aquest espectacle jove, dinàmic, molt teatral i expressiu, satíric, surrealista de vegades, fresc, àgil i variat.

Caricaturitza costums i defectes molt actuals: la consideració exagerada i l’excessiva valoració dels nostres mòbils, la manipulació de la informació que es realitza en les xarxes socials, el tractament inhumà d’alguns programes de televisió, el desencert en alguns objectius de l’educació, el fanatisme en el futbol infantil, la vehemència amb la qual ens il•lusionem amb la pràctica esportiva i que poc ens dura a causa de la nostra escassa força de voluntat, la dubtosa mala sort, l’egoisme extrem dels fills…

Al maig va aconseguir el prestigiós Premi “Buero” de Teatre Jove de la Comunitat Valenciana en la seua 20a edició, sent l’únic grup guardonat de les tres províncies que la componen, tant en categoria escolar com no escolar. Ha participat també amb gran èxit en la Trobada de Teatre Jove celebrada a València a finals d’abril i ha sigut seleccionat per a integrar el cartell de la mostra de teatre jove “Tienes mucho teatro”, d’Alacant.

Popurrí farsántico és una producció de l’Associació Cultural La Tarumba i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira. Serà l’última oportunitat de gaudir d’aquesta obra singular amb els seus joves actors i actrius, convertits en comediants bromistes, astuts, enredadors…, una mescla de pallassos, actors ambulants, bufons i de tots aquells còmics que han fundat el seu art en la crítica i en la rebel·lia contra el poder i contra l’estupidesa dels éssers humans. I com ells, en relació directa amb el públic, al qual interpel·len i es dirigixen contínuament.

Al definitiu argument de ser l’última vegada que es puga veure aquest espectacle a Alzira, se suma un altre molt més important: col·laborar amb una associació tan necessària i beneficiosa per a la societat com és “l’Associació Familiars Alheimer Alzira”.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA