L’Alcúdia celebra amb tot el seu esplendor l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto

0
904

L’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto, celebrada esta vesprada, es defineix con el seguici cívic i religiós que commemora la tradició arrelada a l’Alcúdia segons la qual la imatge de la Mare de Déu fou un regal del Papa Innocenci V a Pelegrí de Montagut, Senyor de l’Alcúdia, el 1276.

L’Entrà s’ha iniciat, com és tradicional a l’Hort de Manus, ha recorregut els carrers Santa Bàrbara, Pintor Vergara i Sant Antoni fins a la plaça del País Valencià, on es representa l’acte més important, el de la donació, i finalitza a l’església parroquial, on s’arriba pel carrer de l’Església.

El seguici ha estat acompanyat al llarg de tot el seu recorregut pels elements i les danses rituals que s’expliquen per la tradicional i històrica devoció del poble de l’Alcúdia a la Mare de Déu de l’Oreto, com ara les Banderoles, els Gegants, els Cabuts, les Vetes, els Pastorets, els Arquets, la Carxofa, els Negrets, els Valencians i els Dansadors, molts d’ells amb una simbologia expressa vinculada al culte a la Mare de Déu de l’Oreto.

A continuació de l’acte, els personatges i les danses han acompanyat la imatge de la Mare de Déu, que és portada en braços pel Rector i l’Alcalde fins a l’interior del temple, on es canten els gojos.