Domínguez (alcalde d’Alzira): «La gota freda una benedicció per a les muntanyes i els aquífers»

0
1282
La Murta és l’estació més plujosa de hui a la Comunitat amb 175 l/m2
Imatge de la Murta d’este matí captada per Lola Rosell

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha ressaltat que l’episodi de pluges caigut hui sobre la comarca suposa «una benedicció per a les muntanyes que estaven molt seques, especialment per al paratge natural Murta-Casella», també perquè «hidrata els pins, les carrasques, arbust i herbes, provoca el descens de temperatura i per tant disminuix el risc d’incendi».

Domínguez considera que «esta pluja molt necessària beneficia els aquífers de tota la Ribera».

També destaca que «podrem gaudir del paratge Murta-Casella amb més goig i snse les restriccions que hem patit en este estiu molt calorós». I finalment les considera «beneficioses per al camp perquè engrossa la fruta».

La primera autoritat local explica els beneficis de les cobertes vegetals auspiciades pels cultius més sostenibles i ecològics que «convertixen en esponges a les muntanyes i els camps en episodis de fortes pluges com els de hui».

El regidor Vicent de la Concepció i tècnics de Serveis Públics, junta a agents de la Policia Local han estat comprovant esta matinada els albellos i passos d’aigua perquè no entrara l’aigua a aparcaments ni a plantes baixes, ni es quedara estancada als carrers de la ciutat.

Al llarg del matí han recorregut elos camins del terme per tal de comprovar els possibles danys causats per la pluja.