La gota freda del cap de setmana portarà pedra i pluges torrencials a la Ribera

0
4632

Demà dissabte entrarà en acció la DANA situada al sud-oest peninsular. Des de primera hora del matí els núvols seran abundants i a partir de migdia les pluges agafaran cos fins a fer-se generals. Tot sembla indicar que les més abundants i fortes cauran a la meitat nord, sense descartar ruixats i tronades fortes també a l’extrem sud. La zona centre i les comarques més occidentals serien, a priori, les menys afectades per les precipitacions fortes. El vent bufarà entre fluix i moderat amb notable alteració marítima i les temperatures baixaran. En la majoria dels casos ens quedarem per davall dels 25 °C.

Tot sembla indicar que des de la matinada de diumenge fins a primera hora de la vesprada, la precipitació arribarà al màxim. S’esperen ruixats i tempestes generals que es desplaçaran de la costa cap a l’interior. S’acumularan quantitats molt destacables de precipitació i hi ha risc de pluges torrencials. Ja durant la vesprada, els ruixats començaran a remetre pel nord. S’incrementa la força del vent i en la mar parlarem de temporal marítim. Les temperatures es mantindran fresques, però amb tendència a pujar de manera lleugera.

Dilluns s’allunya la DANA i només esperem precipitacions a les comarques centrals, on seran persistents. A la resta, la nuvolositat encara serà present, tot i que s’obriran algunes clarianes amb el pas de les hores. Fins a migdia hem de comptar amb vent fort de gregal al litoral central i nord. Les temperatures pujaran i ja tornarem a arribar als 30 °C en zones del sud.

À Punt

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />