A la Casella d’Alzira es reproduix el tritó més gran d’Europa

0
1503

L’ofegabous, l’amfibi més gran de l’ecosistema valencià, es reprodueix a la Casella d’Alzira

En les últimes dècades s’ha aconseguit que la població d’aquesta espècie autòctona augmente en la nostra terra

L'ofegabous, l'amfibi més gran de l'ecosistema valencià, es reprodueix a la Casella d'Alzira

 

L’ofegabous, l’amfibi més gran de l’ecosistema valencià, es reprodueix a la Casella d’Alzira

Potser no tot el món conega l’ofegabous, però es tracta d’una espècie autòctona i és l’amfibi més gran de l’ecosistema valencià. Està catalogat com a vulnerable i des de fa quasi tres dècades està en marxa un projecte de reintroducció per a lluitar contra la seua desaparició a casa nostra.

L’ofegabous, amb un curiós nom que apel·la a les punxes de què disposa per a atacar els seus possibles depredadors, és el tritó més gran d’Europa i viu en pous i tolls. Des que va començar la campanya de cria i reintroducció d’aquesta espècie, s’han alliberat aproximadament 5.000 exemplars per tot el territori valencià. L’última acció ha consistit en una solta de 90 exemplars en la bassa de la Casella d’Alzira, on ja s’hi han detectat exemplars amb ous i es preveu que comence a reproduir-se en les muntanyes de la zona.

La degradació dels espais naturals i el canvi climàtic no ajuden a la supervivència dels amfibis, però la seua presència resulta molt beneficiosa per als hàbitats, ja que ajuden a controlar plagues com la del mosquit tigre.

À Punt