Les nits tropicals desapareixen de la Ribera amb mínimes que cauran fins els 16º

0
2476

Ja ha arribat el canvi d’oratge, que ens porta tempestes, un descens de la temperatura i vent de mestral fort. Matinada de diumenge insegura i encara durant el matí es registraran ruixats i tronades al litoral, especialment a la Ribera, la Plana i la Marina.

A la resta les clarianes guanyaran terreny i de vesprada predominarà l’ambient assolellat, amb bona visibilitat i vent de mestral que bufarà entre fort i molt fort als Ports i el Maestrat i moderat a la resta. Únicament es pot esperar algun ruixat residual al voltant del cap de la Nau. Les temperatures baixaran, especialment a l’interior, on la nit serà fresca, amb mínimes per davall dels 15 °C. A la Ribera desapareixen les nits tropicals amb mínimes que poden baixar fins els 15º.

Cauen també les màximes, i a l’interior de Castelló rondaran els 20 °C a 23 °C. A la resta oscil·laran entre els 25 °C i els 30 °C, puntualment més altes al litoral d’Alacant. Amb l’entrada de vent fort, la mar també es picarà, especialment durant la segona meitat del dia.

La matinada de dilluns serà encara més fresca, amb mínimes de 10 °C a 12 °C a l’interior, però les màximes pujaran lleugerament i ja se superaran els 30 °C al litoral, centre i sud. El dia serà assolellat, amb núvols a les muntanyes de Castelló i de vesprada creixeran nuvolades a les comarques centrals. El mestral continuarà fort al nord, mentre que al golf de València el vent girarà a sud-est i bufarà moderat durant la segona meitat del dia.

Dimarts continuarà el vent de mestral entre moderat i fort al nord, en un dia amb temperatures sense canvis i alguns núvols més, especialment al sud.

Dimecres afluixarà el vent de mestral i augmentarà el risc de ruixats a les muntanyes d’Alacant. Les temperatures pujaran a l’interior nord, mentre que a la resta es mantindran sense grans canvis.

À Punt