Alzira instal.larà un gran ventilador o un sistema de refrigeració provisional en el Palau

0
313
Els espectadors del Palau d’Esports tenen la sensació d’estar en una sauna

Les elevades temperatures d’este estiu i la falta de refrigeració en el Palau d’Esports d’Alzira influixen directament en el rendiment de la plantilla de l’Alzira FS que entrena a diari i juga en esta instal.lació esportiva local.

Però també els espectadors que han assistit als dos encontres de pretemporada patiren la xafogor durant les dos hores que solen durar estos enfrontaments esportius. Fins i tot tres espectadors abandonaren el Palau contra El Pozo als cinc minuts d’iniciat el partit queixant-se amargament del calor que patien. Fins i tot els jugadors d’El Pozo Murcia eixiren a les portes del Palau durant el quart d’hora de descans en lloc de retirar-se als vestidors, «és inhumà competir en estes condicions» manifestà l’entrenador murcià al final de l’encontre.

Pel que fa al tècnic del Family Cash Alzira, Braulio Correal, considera que l’elevada temperatura del Palau «limita els entrenaments per la fatiga, així com també en rendiment dels equips en la segona part del partit contra El Pozo». Els jugadors han d’hidratar-se «molt més» i a més «canviar l’equipació en el descans perquè jugar amb la camiseta xopada equival a portar una moxilla de 2 kg». Fins i tot els àrbitres decretaren una pausa en el segon temps per hidratar-se, «questió que no es contempla en el futbol sala donat que els pavellons estan climatitzats».

Correal i la directiva de Vicent Fontana demana «solucions» a l’Ajuntament d’Alzira, «estem reclamant-ho, fa temps perquè cal tindre en compte que enguany juguem a la 1ª Divisió», manifesta.

Per la seua part l’alcalde, Alfons Domínguez, ha manifestat a Riberaexpress que el consistori fa «dos setmanes que autoritzà la instal.lació d’un gran ventilador al sostre», solució provisional que té l’inconvenient de requerir d’una grua de gran tonatge que podria perjudicar el parquet del Palau.

Altra solució que club i ajuntament han ficat damunt la taula és llogar un sistema de refrigeració que s’utilitzaria durant els pròxims encontres al Palau, fins que «per al pròxim estiu instal.lem un definitiu», afegix la primera autoritat local que va patir la forta calor el passat dissabte al presenciar l’encontre.

Domínguez es conscient que les instal.lacions esportives locals «necessiten ser millorades i per aixó compten amb el suport municipal, el canvi climàtic ha elevat de forma notable les temperatures i cal utilitzar sistemes amb eficiència energètica mitjançant energies renovables».

L’Alzira FS no tornarà a jugar al Palau fins el pròxim 9 de setembre contra l’Inter Movistar en el segon partit de lliga, ara bé caldria que una de les dos solucions provisionals es posen, ràpidament, en marxa per tal d’aliviar el calor als jugadors durant les sessions d’entrenament.

I és que ni jugadors ni espectadors poden ni deuen compartir «la sauna» en la que s’ha convertit este estiu el Palau Municipal d’Esports.