La consellera de Justícia (Vox) ninguneja el nou Jutjat de Violència de Génere d’Alzira

0
837
Lletrer ubicat a l’esquerra de l’entrada de la nova seu judicial d’Alzira
Elisa Núñez és la nova consellera de Justícia

La conselleria de Justícia ha omitit, en un comunicat oficial realitzat esta setmana, que el nou local adequat a l’avinguda Sants Patrons d’Alzira està destinat a acollir el nou Jutjat de Violència de Génere.

La consellera, Elisa Núñez de Vox s’ha limitat a anunciar que la planta baixa, ubicada al centre de la capital comarcal, albergarà «un jutjat amb àrea de persones detingudes», després d’una inversió de 473.330 euros aprovada per l’anterior titular Gabriela Bravo.

La nota informativa diu així:

Passat el control i la taula de recepció s’ha disposat l’accés a la zona administrativa, en la qual trobem llocs de treball totalment equipats per al personal administratiu, separats en dos grups (un grup de dos llocs de treball per a administratius de l’Estat i altres quatre per a administratius de la GVA), així com els despatxos de LAJ i Jutge a mà esquerra.

Després de l’espai diàfan de la zona administrativa es disposen, al fons, els lavabos privats (un d’ells accessible), una sala de telecomunicacions i un arxiu.

I acaba dient; Les sales de Vistes i d’usos múltiples disposen, a més, d’una entrada per a l’accés de persones detingudes. Aquestes entrades són independents a l’accés general i les persones detingudes accedeixen a elles directament des de les cel·les a les quals, al seu torn, s’accedeix des del carrer per l’entrada independent anteriorment esmentada. La Sala de Vistes, a més, disposa d’un accés independent per al jutge des de la zona administrativa.

La conselleria no fica en valor este jutjat segon l’alcalde

En cap moment menciona la ubicació del Jutjat de Violència de Génere que tindrà un àmbit comarcal per atendre les necessitats dels partits judicials d’Alzira i Carlet.  

. El Col.legi d’Advocats d’Alzira assegura «no tindre cap notificació oficial al respecte». I afegix el que hi havia previst era «el recentment creat Jutjat de Violència sobre la Dona nº1 d’Alzira», al temps que la nova instal.lació «tindrà un espai per a detinguts, esperem que no patisca cap canvi».

De fet, a l’entrada del local a l’esquerra es pot llegir tant en valencià com en castellà «Seu Judicial d’Alzira. Jutjat de Violència sobre la Dona nº 1».

A este respecte l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez ha manifestat a Riberaexpress que «per lo vist la consellera no fica en valor este jutjat que és un dels pilars fonamentals per a evitar o minimitzar la violència de génere». Domínguez assegura que el nou govern autonòmic «no pot canviar o modificar l’ús d’esta instal.lació», que tindrà caràcter provisional fins que a finals del pròxim any estiguen finalitzades les obres del Palau de Justícia que està construïnt-se actualment a l’avinguda Lluís Suñer.