La Tarumba d’Alzira arrasa al Corral de Comèdies d’Almagro amb quatre premis

0
1088
Dalia Actress nomenada millor actriu principal del Certamen Nacional de Teatre Amater

El passat diumenge es van fallar els premis del Certamen Nacional de Teatro Amateur Clásico de Almagro ‘Luis Molina’, celebrat aqueix mateix cap de setmana. Suc de Teatre – La Tarumba va obtindre amb el seu espectacle Hamlet els dos premis més importants, el de Millor Obra (atorgat pel jurat per unanimitat) i l’Especial del Público, als quals es van sumar el de Millor Actor Principal, que va recaure en Jorge García, per la seua magnífica interpretació del protagonista, i el de Millor Actriu de Repartiment, per a Dalia Colomer, actriu de tan sols 16 anys provinent de la Escola de Teatre Tarumba Jove, per la seua entranyable Ofèlia.

El grup alzireny havia actuat dissabte amb el seu últim espectacle, Hamlet, de William Shakespeare, en adaptació del seu director José Antonio Martínez. En acabar la representació en l’emblemàtic Corral de Comèdies, el públic, que omplia la sala, posat en peus, va reconéixer el treball d’actors i actrius i la posada en escena, que s’havia adaptat a les característiques especials d’aquest espai.

El certamen va sorgir fa tan sols dos anys amb el principal propòsit de promoure, animar i recolzar la creació de teatre clàssic entre els companyies aficionades. Però també amb el desig d’obrir les portes a totes aquestes agrupacions perquè pogueren actuar en l’escenari de l’únic corral de comèdies que es conserva íntegre i en funcionament.

Està organitzat pel grup local Taular Teatro i l’Ajuntament d’Almagro, amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Ciudad Real. A aquesta edició s’han presentat 34 propostes escèniques, el doble que en la primera, de quasi tota Espanya: Astúries, La Rioja, Andalusia, Galícia, les dues Castillas, Comunitat Valenciana, Extremadura, Catalunya, Múrcia i Madrid.

Només van seleccionar tres grups: Helarte Teatro, de Segòvia, amb La cautiva del demonio, de Mira de Amescua; Teatro Kumen, de Langreo (Astúries), amb El rufián dichoso, de Miguel de Cervantes, i Suc de Teatre – La Tarumba amb la seua adaptació de la immortal obra de Shakespeare.

Hamlet ja havia guanyat dos premis importants en el XXVI Certamen Nacional de Teatro Garnacha de Rioja: el tercer del públic i el Premi Especial del Jurat.

L’espectacle premiat està produït per l’Ajuntament d’Alzira i l’Associació Cultural La Tarumba. Tornarà al Gran Teatre d’Alzira dissabte 21 d’octubre i es representarà en altres localitats de la nostra Comunitat, com Ibi, La Llosa de Ranes, Cullera…

Guardons:

1r Premi a la millor obra per Hamlet
🎭Premi a la millor actriu principal Dalia Actress
🎭Premi al millor actor principal (Jorge García)
🎭Premi del públic.