Juan un autodidacta d’Alzira ha fet un centenar de miniatures entre elles el monestir de la Murta

0
2126
Miniatures del Monestir de la Murta i del pas de Crist en l’Agonia d’Alzira
Molero amb un dels 27 vaixells que ha fet durant la seua trajectória autotidacta

Juan Molero es jubilà fa quatre anys després d’haver treballat en Avidesa i en el magatzem de Muñoz a La Pobla Llarga. Originari de Granada residix a Alzira des dels 14 anys, edat en la que començá la seua afició per les miniatures.

És un autèntic autodidacta «no he tingut cap mestre» confesa i reconeix que era «un mal estudiant a l’institut Josep Mª Parra, però destacava en Manualitats i també en Caligrafia».

La seua obra abarca ja un centenar de treballs repartits entre Alzira i el seu Guadix natal, on es troba estos dies de vacances. La majoria les conserva entre el seu domicili i la família, tot i que ha venut algun, i altres els ha regalat.

Utilitza diversos materials per a fer un total de 27 barcos com el Titànic, nombroses teules, alguna que altra plaça de bous com Las Ventas, a més del monestir de la Murta, la Geperudeta, l’antiga discoteca de Carcaixent La Tartana, l’esglèias de Santa Caterina, el pas de Crist en l’Agonia, o l’esglèsia de Guadix que està culminant estos en el seu poble d’origen.

Materials diversos com l’argila, la fusta, el suro, escuradents i llistons, básicament, però també aprofita llandes de conserves, filferro (alambre) i la tela de llí per a fer les veles dels vaixells.

El que més li agrada «és lo més complicat, fer-lo a escala i que encaixen les peces», manifesta Juan a Riberaexpress en el seu domicili alzireny convertit, pràcticament en un museu de miniatures.

Mentre ens mostra bona part de la seua obra, reconeix estar «drogat» per esta afició a la que es dedica des de menut i «sense que ningú m’ajude», apunta Juan.

Riberaexpress