Centenars de meduses envaïxen les platges de la Ribera

0
1864
Els seus tentacles son els que injecten el verí quan topeten amb els banystes

Els banystes de les platges del Mareny de Sant Llorenç i del Mareny Blau de la costa riberenca s’han passat el cap de setmana sortejant les nombroses meduses qui hi havien sobre l’arena i observant atentament l’aigua per no topetar-se amb este invertebrat de cos gelatinós.

I és que les picades de medusa son prou doloroses, els seus llargs tentacles poden injectar el verí de miler d’agullons punxants microscòpics. La majoria de les picades de medusa provoca dolor instantani i marques d’inflamació en la pell. Algunes picades poden provocar malalties en tot el cos i en casos poc freqüents, posen en risc la vida.

La majoria de les picades de medusa millora al cap d’uns dies o setmanes amb un tractament casolà. Les reaccions greus requereixen, fins i tot, d’atenció mèdica d’emergència.

Cal recordar que les meduses són alguns dels organismes més antics que habiten en el planeta Terra, on són presents des de fa més de 500 milions d’anys. A pesar que no són capaços de viure més enllà dels 6 mesos aproximadament, els experts creuen que han sobreviscut al llarg de tant de temps gràcies a la seua capacitat de reproduir-se sense necessitat del sexe oposat.

Les aigües extremadament càlides del Mediterrani, amb temperatures que arriben als 29º, afavorixen l’aparició d’estes incòmodes companyeres dels banystes de la nostra costa.