La ponentà crema els brots dels alvocats i «planxa» alguns caquis al terme d’Alzira

0
2381

Els elevats registres d’ahidr dijous al terme d’Alzira amb 45º a la partida Mulata així com als valls de la Murta i la Casella i al camí vell de Corbera té efectes perjudicials sobre tot per als alvocats (aguacates) i caquis.

Així el regidor d’Agricultura alzireny, Enrique Montalvá ha detectat «brots cremats d’alvocats» que es cultiven en una extensa finca ubicada a l’inici de la vall de la Casella. «Falta saver si els pròxims dies apareixeran nous brots cremats», manifesta Montalvá a Riberaexpress que compara esta cremà de les fulles amb els efectes de la rosà negra. Els efectes de les elevades temperatures s’han vist aminorats en esta finca davant la instal.lació d’aspersors en alguna zona. Aspersors que, segons Montalvá «aconseguixen idèntics efectes positius que quan es posen en marxa per contrarestar les temperatures més fredes de l’hivern».

Pel que fa als caquis, el ponent «ha planxat la fruta en les zones de carasol en les que s’ha arribat o superat els 40º», tot i que la pròpxima setmana «s’apreciarà millor els possibles danys»,explica el regidor i agricultor alzireny. Respecte als cítrics sembla que el «planxat» serà més bé «anedòtic».