Alzira rehabilitarà la capella del cementeri municipal

0
305
Interior de l’ermita molt deteriorada per la caiugda d’un llamp al sostre

La regidoria de Serveis per a la Ciutat d’Alzira ha iniciat els tràmits necessaris per a la reparació de l’ermita del cementeri que tindrà com a part principal el projecte per al canvi de sostre.

Els anys d’abandó d’aquesta capella han fet que els danys augmenten ja que ha sigut molt de temps el que ha estat exposada a les pluges per un llamp que va caure en el sostre i la va deteriorar molt. Aquest lloc de culte construït a principis del segle XX tornarà a lluir amb tota el seu esplendor.

La façana de la capella del cementeri d’Alzira compta amb una rèplica del retaule del segle XVIII de la Mare de Déu del Sufragi i Jesús Nazareno que va ser beneïda pel Consiliari de l’Arxiconfraria, Enrique Masiá.

La idea és respectar en tot el possible els elements mes antics. Aquesta ermita des de sempre ha servit per a commemorar la festivitat de tots els Sants que té com a tradició la missa que se celebra en aquesta capella el dia 1 de Novembre, acte celebrat per la molt Illustre Arxiconfraria de Jesús Nazareno i La nostra Senyora del Sufragi.

El regidor Enrique Montalvá ha manifestat hui que “començarem a treballar en la recuperació d’aquest lloc emblemàtic que forma part de la nostra cultura. Els treballs necessaris per a reparar aquesta ermita seran quantiosos a causa del seu estat. Esperem que en el menor temps possible puguem tornar a gaudir d’ella en tota la seua esplendor”.