Alzira connectarà a la tardor el canal Interceptor amb el de les Basses pel desbloqueig d’Iberdrola

0
437

Iberdrola ha desbloquejat, per fí, la connexió del canal Interceptor amb el de les Basses, en haver-se compromés hui amb l’Ajuntament d’Alzira a modificar el recorregut de la línia de mitja tensió que discorrix per la rotonda de la CV-50. Esta línia proporciona fluïd elèctric als polígons industrials d’Amcor i Deltabel.

Estos treballs començaran a mitjans del pròxim mes de setembre i estaran culminats a finals d’enguany, segons ha manifestat a Riberaexpress l’alcalde, Alfons Domínguez, que ha visitat hui la zona.

El retard d’Iberdrola en modificar el recorregut d’estes línies ha endarrerit  esta important infraestructura hidràulica que començà a construïr-se a primers de l’any passat per evitar les inundacions dels barris de Venècia, l’Alquenència i Nova Alzira.

Cal recordar que a primers d’any es va desbloquejar la continuitat de les obres del canal, al desviar-se la conducció del gas a l’inici del camí de l’Arena, a més del trasllat de distintes torres de llum i el transformador d’una línia de baixa tensió, per part d’Iberdrola, que impedien  els treballs.

El barranc artificial, de 766 metres de llargària, naix al barranc de l’Estrella, creua el Fosc, el Gracia Maria i Arena per a recollir les seues aigües pluvials i està previst que finalitze cap a Nadal, en la rotonda de la CV-50 on enllaçarà amb el canal de les Basses.