Israel Pérez (Cultura): «La meua prioritat és començar la Casa de la Música d’Alzira»

0
2577
Israel Pérez regidor de Cultura

L’Ajuntament d’Alzira porta una vintena d’anys aparcant una vella aspiració del món cultural local i especialment de la Societat Musical com és un auditori i un centre musical que evite la dispersió actual de les aules en les que es formen centenars d’educands.

L’Any 2006 es va convocar un concurs d’idees al que es presentaren nombrosos projectes i als que quatre foren finalistes; portaven els lemes de Cítricus, Entre Musas, Muaré i Tonal, tots ells dissenyats amb un estil prou vanguardista. Però la greu crisi econòmica iniciada en 2008 deixà aparcada, fins ara, esta important iniciativa cultural de la capital comarcal.

Israel Pérez, un jove historiador de l’Art i gestor cultural que ha treballat, últimament, a València en el Consorci de Museus de la Generalitat, està disposat a fer realitat el que ell denomina la Casa de la Música. El regidor de Cultura considera que el Gran Teatre «està sobresaturat d’actes» i que el Cine Colón faça d’auditori «no ho acabe de vore per la gran inversió que requeriria i perquè està pendent de ser subhastat».

La ubicació seria la mateixa prevista, en el seus inicis, la parcel.la de propietat municipal en la urbanització de Tulell d’11.000 m2, tot just lindant amb la instal.lació educativa, Xúquer Centre Educatiu, que va ocupar uns 8.000 m2 de la parcel.la inicial de 19.200 m2.

Projecte participatiu

Pérez té ben clar que «el projecte ha de ser participatiu, que ha d’anar sempre de la mà de la Societat Musical Alzira (SMA)». Un projecte que, segons Pérez, «s’hauria d’executar en dos fases»;

La primera contemplarà la construcció de l’auditori que tindria una capacitat superior al de la Casa de la Cultura però inferior a la del Gran Teatre. Mentre que en la segona fase «construirem un edifici destinat a la formació dels educands». Es conscient que «requerix una alta inversió», però el consistori recorrerà a «fons europeus que junt les asignacions pressupostàries municipals podrem anar executar-lo».

El jove responsable de Cultura es troba «molt il.lusionat» amb la futura Casa de la Música, «és una reivindicació històrica a la que hem de donar satisfacció, entenc que no podem donar l’esquena als músics alzirenys que son vocacionals i es dixen la pell assajant i actuant». Israel Pérez revetla que «la nostra intenció és fer tot el possible per ficar la primera pedra en esta legislatura perquè així segur que l’acabarem».

Riberaexpress