Comerç i Festes d’Alzira es compromenten a elaborar les bases del Concurs d’Indumentària

0
414
Els indumentaries d’Alzira

Les regidores de Comerç i Festes es reunixen amb els comerços especialitzats en indumentària valenciana de la ciutat

 

L’objectiu de la reunió ha sigut conéixer les inquietuds que tenen i millorar el procés de confecció dels vestits de les falleres majors i corts d’honor d’Alzira.

 

L’Ajuntament d’Alzira, a través de les regidories de Comerç i Festes, s’ha reunit amb els indumentaristes d’Alzira per a escoltar les seues reivindicacions. Després dels fets ocorreguts amb l’adjudicació de la confecció de la indumentària de les representants alzirenyes i els errors comesos en el procés, en què no s’han detallat les bases del concurs amb l’antelació deguda i l’incompliment de l’escrit publicat per la Junta Local Fallera, s’ha generat malestar entre els professionals del sector, ja que l’adjudicació de la confecció no respon només a criteris econòmics.

 

El consistori també s’ha reunit amb la Junta Local Fallera d’Alzira per a comunicar que l’any que ve s’elaboraran unes bases concurs per tal de marcar les pautes necessàries per a unificar criteris a l’hora d’assignar la confecció de la indumentària valenciana a les màximes representants de les Falles d’Alzira.

 

L’Ajuntament treballarà per a fomentar que la subvenció atorgada a la Junta Local Fallera per a confeccionar els vestits siga preferentment utilitzada entre els comerços especialitzats de la nostra ciutat, tots amb la capacitat i l’experiència necessàries per a poder vestir les falleres majors d’Alzira i les seues corts d’honor.

 

Alzira és una ciutat que viu intensament la festa de les Falles, de fet és un dels eixos vertebradors més importants del teixit associatiu del municipi, per tant, s’ha d’intentar sempre mediar per tal de millorar les relacions entre tots els agents que fan possible la festa a la ciutat. És per això que des de l’Ajuntament d’Alzira es lamenta esta situació, així com les declaracions desafortunades que atempten contra la professionalitat dels indumentaristes, i es compromet a treballar per a fer d’Alzira el referent faller que és.