La prioritat d’Esports es «ficar al dia les molt velles instal.lacions d’Alzira»

0
541
Vicent de la Concepción regidor d’Esports
S’instal.larà una nova coberta del Palau d’Esports per evitar les goteres

El nou regidor d’Esports d’Alzira, Vicent de la Concepción, té ben clara la «prioritat» del seu departament durant esta legislatura; «ficar al dia les molt velles instal.lacions esportives en els que s’ha invertit poc en el seu manteniment».

De la Concepción considera que la pràctica esportiva «ha evolucionat moltíssim a la nostra ciutat durant els últims anys» però ha lamentat que «les instal.lacions no hagen caminat al mateix ritme». IAl temps que ha reconegut que «no m’imaginava que els alzirenys practicaren tant esport».

Així que s’ha arremangat per tal de poder cobrir les necessitats esportives de la ciutat en el temps més reduït possible. Pel que fa al pavelló Fontana Mogort este estiu culminarà la primera fase que abasta el canvi del sostre, la instal.lació de les noves pistes i cistelles de basquet. Però quedarà la segona fase que no podrà començar fins els inicis de l’any 2024 donat que els pròxims pressupostos contemplaran la partida per completar la segona fase, que comprén els vestuaris, aseos, i la construcció d’una planta dalt dels vestidors on està previst un gimnàs i un tatami. A més es reformaran els vestidors del gimnàs Julián Perea d’halterofília.

En esta segona fase s’invertiran 500.000 euros i sembla que, definitivament, el Fontana Mogort reobrirà les portes per a setembre del pròxim any. Mentre tant els esportistes locals podran utilitzar les instal.lacions esportives de distints centres educatius públics, com el Vall de la Casella, l’Alborxí i l’Àusias March; «intentarem ampliar a més col.legis per evitar en lo possible que tinguen que entrenar en altres municipis» explica el cap del departament d’Esports a Riberaexpress, qui afegix la nova pista construïda en Venècia per a ser utilitzada ja en setembre.

El sostre del Palau d’Esports

El següent pas serà rehabilitar el sostre del Palau Municipal d’Esports amb «material impermeable», i concreta que «la seua instal.lació serà molt més senzilla que la del Fontana Mogort perquè no modifica l’estructura que cobrix el Palau. Una inversió que arribará als 600.000 euros. Esta unida a les que té previst realitzar en altres instal.lacions com el pavelló Pérez Puig elevaran els cost fins superar el milió d’euros. Quantitat per a la que l’Ajuntament d’Alzira recorrerà a la consecució de fons europeus que juaden al consistori a «ficar-les al dia en estar prou envellides».

Però no acabaran ací les iniciatives del departament esportiu; en esta mateixa legislatura pretén «dur endavant dos pistes semicobertes«, que podrien construir-se en la Ciutat Esportiva. Vicent de la Concepción entén que «així sí que podrien cobrir-se totes les demandes dels clubs locals».

Fins i tot ha previst «incrementar progressivament les subvencions als clubs locals, donat que l’esport serà un pilar fonamental per a l’Ajuntament en esta legislatura». I a més es mostra obert a que els dos clubs locals més importants com son la UD Alzira i l’Alzira FS «gaudisquen d’una atenció especial, al menys anem a intentar-ho».