La Casa del Rei d’Alzira estarà rehabilitada en 2026

0
1584

L’Ajuntament d’Alzira ha celebrat hui un acte homenatge al rei Jaume I en commemoració del 747 aniversari de la seua mort.

L’acte ha consistit en una cercavila des de la porta de l’edifici consistorial fins la Casa Reial o de l’Olivera, lloc on, segons la tradició, va morir, i on s’ha dipositat una corona de llorer.
El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis, i el director del MUMA, Agustí Ferrer han dirigit als assistents unes paraules on s’ha explicat el projecte de recuperació de la Casa Reial i el seu entorn i en quin punt de tramitació es troba.
Cal recordar que el projecte té un pressupost de 2’7 milions d’euros. 400.000 € per a la recuperació del camí de ronda i de rehabilitació de la muralla i, la resta, per a la reconstrucció de la Casa Reial respectant els originals murs de tapial. Els fons provenen del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i la previsió és que les obres puguen començar a principis de 2024 i que finalitzen a finals de 2025.
Després de l’estiu s’iniciaran els treballs d’excavació, previs a la construcció de la Casa del Rei que serà destinada, principalment, a espai museístic.
En breu serà licitat el projecte d’execució, «una iniciativa transversal» que segons Gomis «vorà la llum en esta legislaltura». Mentre Ferrer ha ressaltat que estracta «d’un lloc històric i Pérez que «serà un punt referent de l’antiga Corona d’Aragó».