Alzicoop lloga en opció a compra les seues instal.lacions i potenciarà Subministraments

0
1729

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP- lloga en opció a compra, que es podrà executar en 2030, les actuals instal·lacions ubicades a la partida de Materna, a la mercantil Juan Motilla que durant els pròxims set anys les utilitzarà en règim de lloguer. Termini que podrà prorrogar-se durant un màxim de tres anys.

 

Aquest punt i el referent a l’adaptació dels estatuts a la nova normativa de reduir el Consell Rector de 13 a 9 membres, ha sigut aprovat aquesta setmana pels socis de la cooperativa local.

 

Aquest lloguer en opció a compra es troba argumentat per la integració de la Cooperativa en Green Fruits, una cooperativa de segon grau que aglutina a l’entitat alzirenya, junt a la Copal d’Algemesí i a les cooperatives de Pego, Gandia, Oliva i Moncofa. Mentre CoPego comercialitza la producció de clementines, Copal assumeix les taronges, caquis i alvocats.

 

Les liquidacions als socis de l’últim exercici «han estat en línia de mercat i en algunes varietats han estat per dalt d´elles», assegura el president d’Alzicoop, Paco Clari. Una millora que ha estat possible per l’aument de quilos comercialitzats que provoca una dismunició de gastos generals, puntualitza Clari. El president explica altres avantatges per als socis com es una assegurança agrària col·lectiva que en cas de sinistre estan coberts i el cost no repercutís en el soci, així com una subvenció del 50% per part dels Fons Operatius de la Unió Europea a través de OPFH Green Fruits en les transformacions de finques, així com en els canvis varietals, entre altres.

 

Alzicoop conservarà l’explotació de l’estació de servici, indústria, telefonia, gestions administratives i en lo que respecta a Subministraments, se buscarà busca una nau més reduïda que l’actual i en millors condicions. Mentre que les noves oficines de la Cooperativa estaran obertes, en el termini de dos anys, «en un lloc cèntric de la ciutat perquè el soci puga fer les seues gestions sese que tinga que desplaçar-se fora del poble», segons Clari.

 

Green Fruits ha comercialitzat una producció pròxima als 110 milions de kg, però el seu objectiu «és arribar als 180 milions per a ser més competitiva», assegura el màxim dirigent agrícola alzireny. I és que a Alzicoop tenen ben clar que «o t’uneixes per fer-te fort o algun dia hauràs de tancar», per això feren, en el seu dia, un estudi de viabilitat que recomanava «concentrar la producció per tal que no perillara el futur dels nostres socis».

Riberaexpress