Alzira urbanitzarà el Camí dels Pescadors per connectar l’Hort de Galvanyon amb la CV-50

0
925
La urbanització abarcarà l’espai entre el canal Interceptor i la factoria de gelats

Alzira ha aprovat, recentment, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal d’iniciar els tràmits correponents a la futura urbanització del Camí dels Pescadors que discorrix entre el Canal Interceptor (actualment en construcció) i la factoria de gelats del Grup Ferrero (antiga Avidesa).

Esta iniciativa urbanística «permetrà la connexió de l’àrea urbanística de l’Hort de Galvanyon amb la rotonda de la CV-50, així com descongestionar un tram de l’avda Vicent Vidal» segons el regidor d’Obres Públiques Andrés Gomis.

A partir d’ara el consistori enllestirà en primer lloc; delimitar la unitat d’execució, per a tot seguit, dur a terme el programa d’actuació, prèvia consulta amb els propietaris de les parcel.les afectades.

Millorarà les connexions de la ciutat

La urbanització «beneficiarà» a la firma gelatera, que té previst ampliar les instal.lacions en la zona colindant amb l’actuació urbanística i «millorarà les connexions de la ciutat», assegura Gomis.

A més l’actuació contemplarà «una zona de passeig, amb carril bici i zones verdes que suposarà una prolongació de l’Anell Verd» afegix el nou responsable d’Urbanisme.

L’estret camí dels Pescadors, que discorrix, fins ara, entre les parcel.les agrícoles i el mur de la fàbrica de gelats, recollia les aigües pluvials procedents dels barranc Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena. Però la construcció del Canal Interceptor l’ha alliberat d’esta tasca a més de possibilitar un 50 metres d’amplària que farà compatible la circulació de vehicles amb la de ciclistes i vianants durant el quilòmetre de llargària existent entre la urbanització de l’Hort de Galvanyon, la rotonda de la CV-50 i el carrer de l’antiga Avidesa.