Carlet i la CHX adequen una senda fluvial al riu Magre

0
105

L’Ajuntament de Carlet, en coordinació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha adequat la senda fluvial del riu Magre. S’han realitzat dos actuacions, per una banda s’ha habilitat l’accés perquè puguen accedir vehicles de vigilància i manteniment al mateix temps que s’ha instal·lat una doble porta de fusta per evitar l’accés amb vehicles particulars.

Per altra banda, s’ha adequat la senda perquè puga ser utilitzada pels vianants. D’esta manera s’entén el riu com un dels principals elements de connexió col·lectiva. Es tracta d’una actuació d’aproximació dels veïns al riu i despertar la sensibilitat i la consciència de gaudir i cuidar el nostre entorn.

Les actuacions s’han realitzat sota un enfocament d’adaptació a l’Ecosistema amb el mínim impacte.

El regidor de Medi Ambient, Borja Marí, ha indicat que amb esta actuació s’ha procedit a la recuperació ambiental i a la millora del marge del riu amb l’ànim de millorar la seua accessibilitat per a l’ús i disfrute dels carletins, a més de valoritzar la riquesa mediambiental i paisatgística de la zona. A més, també ha manifestat que s’està plantejant la possibilitat de realitzar un Pla Director de manteniment i recuperació fluvial del riu Magre que interconnecte tot l’espai verd del riu, no sols a Carlet, sinó també del Marquesat i L’Alcúdia.