Els indumentaristes d’Alzira critiquen «l’ausència» de bases i transparència del concurs

0
1753

Els sis indumentaristes locals que composen l’Associació Alzira d’Indumentària Valenciana (ALZIVA) s’han mostrat molt indignats, després que la Junta Local Fallera haja triat una botiga de Xàtiva per vestir a les falleres majors i les seues respectives corts de l’exercici 2023-24.

Una indignació provocada pel que consideren «ausència de bases» i «falta de transparència» en el concurs anual que convoca l’Ajuntament d’Alzira que asigna un total de 35.000 euros del pressupost municipal per a vestir a les representants de les falles locals declarades d’Interés Turístic Nacional.

«Al no haver bases fan el que els dona la gana» lamenten hui els titulars de les sis empreses d’indumentària alzirenyes. Fins i tot asseguren que «representants de la JLF es desplaçaren a Xàtiva abans d’obrir el termini per al concurs» i a este respecte afegixen «la botiga de la Costera es presenta savent que anava a guanyar».

Les firmes locals asseguren que presentaren una proposta amb preu tancat i altre a preu obert per tal «que pogueren elegir d’acord amb el que vulgueren gastar». Fins i tot han explicat a Riberaexpress que una empresa proveïdora «ens regala els cancans i les sinagües valorades en 5.600 euros».

En la subvenció municipal de 35.000€ entren les sabates, calcetins, adrezos així com la cosida de les teles que adquirixen, tradicionalment, a una firma de València. Teles que paga l’ajuntament apart de la consignació pressupostària del concurs.

Els indumentaristes locals critiquen la «falta de transparència» donat que «desconeguem la quantitat econòmica per la que s’ha adjudicat a l’establiment de Xàtiva». A més consideren que «la Junta Local ha fet un paripé» en considerar que «la decissió estava presa abans de convocar el conurs». També lamenten haver escoltat algunes acusacions en les xarxes socials respecte  a que «nosaltres el que volem és guanyar molts diners en el concurs».

Les sis empreses locals; Merces Romero, Elvira Bella, Tejidos Gresa, Mª Teresa Albuixech, Mati Cuenca i Bennizaa, posem com exemple les bases del concurs d’indumentària de Torrent, «per lo detallades que estan i perqué està destinat a potenciar el comerç local».