Antella protesta contra l’assassinat masclista de la seua veïna «Maria»

0
420

Antella va celebrar ahir per la vesprada una concentració amb un minut de silenci per a condemnar l’assassinat masclista de la seua veïna de 38 anys Ilham Nahaj, coneguda en el poble riberenc com «Maria», el passat diumenge a mans de la seua parella que posteriorment es va suïcidar, i davant del fill de 12 anys que tenien en comú.

La concentració ha tingut lloc a les 19:00 hores a les portes de l’ajuntament. L’acte ha estat presidit per una pancarta que resava “Antella contra la violència de gènere”, i ha reunit l’equip municipal i part de la població del municipi per a recordar la veïna. Algunes persones també portaven pancartes que deien “calen polítiques contra la violència de gènere” i “cap crim masclista més”.

Després del minut de silenci, l’alcaldessa del municipi, Eugenia García (PSPV), ha llegit un manifest dient que el municipi d’Antella es posiciona en contra de la violència cap a les dones, i ha recordat totes les dones que han mort per culpa de la violència sexista.

L’assassinat d’aquesta dona de 38 anys ha colpit fortament el municipi de la Ribera. En paraules de l’alcaldessa, era molt estimada i apreciada per tot el veïnat i estava molt integrada en el poble. Així mateix, ha deixat un xiquet de 12 anys orfe que, fins que es decidisca la millor manera d’atendre la seua situació, es quedarà amb uns veïns de la parella. És la tercera criatura òrfena per culpa de la violència masclista a la Comunitat Valenciana en 2023, i la número 50 des que es començaren a comptabilitzar en 2013.

Al minut de silenci també han acudit el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, i la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que s’han situat al costat de l’alcaldessa davant de l’ajuntament. Puig ha dit que per al poble valencià aquest és un dia de dol i ha demanat unitat per a combatre la violència contra les dones en totes les seues formes.

L’Ajuntament d’Antella ha decretat tres dies de dol en el municipi i concentracions de repulsa davant l’assassinat d’una dona de 38 anys a les mans de la seua parella, un home de 53, el passat diumenge, en presència d’un fill en comú de dotze anys d’edat, que es trobava a la casa.

El dol per la mort de la dona s’ha establit per a aquest dilluns i el dimarts i dimecres, tres dies en què es realitzaran concentracions de rebuig, a més del minut de silenci d’ahir.

À Punt / Riberaexpress