Alzira concedix la llicència d’obres per a restaurar la Torre dels Coloms

0
189

Alzira dona la llicència d’obres per a restaurar la Torre dels Coloms del monestir de la Murta

  • La intervenció podria començar, una vegada contractades les obres per part de la Conselleria, cap a finals d’enguany

 

L’Ajuntament d’Alzira ha atorgat a la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, la llicència urbanística per a restaurar la Torre dels Coloms del monestir de la Murta, segons el projecte dels arquitectes Ricardo Perelló, Martina Sender i Manuel Giménez. Este fet suposa un pas definitiu per a començar les obres, les quals tenen un pressupost de 864.338 euros, en una primera fase, i el total de la intervenció és de 1,2M€.

 

Segons l’acord que ha aprovat la Junta de Govern Local, el termini per a començar els treballs de restauració és de sis mesos i l’obra ha d’estar acabada en dos anys des de que comence.

 

Durant els treballs, els serveis municipals en faran el seguiment arqueològic. L’obra consistirà a intervindre en murs, reposar els nivells de forjat anteriors a l’exclaustració, generar cobertes i tancaments, rematar la torre, fer els tancaments en els forats de la frontera, recuperar l’accés a la torre des del nivell 1, en l’escala interior per a recuperar els nivells i refer els matacans en l’aspecte defensiu, segons marca el Pla Director del monestir.

 

Intervenció a l’església

A l’exterior s’intervindrà sobre la coberta del trassagari; se’n reforçarà la volta, s’eliminarà la humitat del terra i es recuperarà una passarel·la sobre la cisterna que, a més, permeta recuperar la vista de l’església.

El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, ha mostrat la seua satisfacció, «ja que després de molts anys, la restauració de la Torre dels Coloms serà una realitat i enriquirà el nostre patrimoni històric, és una reivindicació ancestral i que ara vorà la llum».

 

Per la seua part, l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha manifestat que «una de les prioritats del govern municipal és recuperar el nostre patrimoni, tant històric com natural».

 

També assenyala que els diners consignats per a l’obra «provenen dels pressupostos participatius de la Generalitat, una eina fonamental per a fer que la ciutadania puga decidir on van els diners públics».

 

«La recuperació de la Torre dels Coloms comporta posar-la en valor en l’aspecte cultural, en museïtzar-la, per a ús i fruïció de qui visite el paratge», ha explicat l’alcalde.