La tempesta descarrega 11 l/m2 a Almussafes i Marquesat

0
414

La tempesta d’esta vesprada ha descarregat al voltant dels 11 l/m2 en les tres poblacions del Marquesat, Alfarb, Catadau i Llombai, així com també a Almussafes. Els ha seguit Montserrat amb 6 l/m2 mentre en la majoria de municipis ha plogut ben poc, exemple els 6 l/m2 de Montserrat o els 2,5 d’Alzira. Ara bé a l’Horta i especialment València ha registrada una forta granissada que ha ferit a tres persones.

A partir d’este migdia han crescut, ràpidament, els núvols i començaran a descarregar tempestes a l’interior que es desplaçaran cap a la costa i cap al golf de València. Atenció perquè seran fortes, acompanyades de granís i de ventades intenses. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’avís de nivell taronja perquè poden caure fins a 40 l/m² en una hora. Les tronades no arribaran a les comarques del sud. A pesar de les pluges, el dia tornarà a ser molt càlid i amb forta sensació de basca. La majoria de les màximes estaran entre els 30 °C i els 35 °C, puntualment superiors a les comarques centrals. El vent bufarà fluix durant el matí, però de vesprada les brises prendran força al litoral.

Encara la matinada de dimarts quedaran alguns ruixats al sud del golf de València, fruit de la desfeta de les tempestes de la vesprada anterior. Ja durant el matí dominarà el sol, llevat de la costa nord on es formaran núvols baixos. Vesprada només amb risc d’alguna tempesta a l’interior de Castelló. A la resta, continuarà el cel poc núvol i la calor intensa. De fet, s’esperen màximes superiors als 36 °C a l’interior central i sud i no es descarta que s’arribe als 40 °C a les comarques centrals. El vent bufarà de llebeig i ponent a l’interior, mentre que a la costa s’imposaran les brises.

Vent de llevant durant la jornada de dimecres, amb la qual cosa baixaran les temperatures i augmentarà la humitat. De fet, la nuvolositat serà abundant durant la primera meitat del dia al litoral i prelitoral de València i Castelló, sense descartar alguna pluja dèbil. De vesprada s’obriran clarianes a la costa però creixeran núvols a l’interior que deixaran ruixats aïllats al nord. Com dèiem, el vent bufarà fluix de llevant, la nit serà molt bascosa però de dia ja ens allunyarem dels 35 °C.

Dijous continuarem amb vent de llevant, més reforçat al sud, molta humitat i núvols baixos al litoral i prelitoral. De vesprada, són probables alguns ruixats dèbils a l’interior, més probables al nord. Les temperatures es recuperaran a l’interior i ja de nou s’arribarà als 35 °C.

À Punt / Riberaexpress