Els projectes d’ampliació del Casella i de desviament del Barxeta es licitaran a primers de 2024

0
201

Els candidats a diputats al Congrés en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, Vicent Sarrià, Alberto de Rosa (PP) i Alberto Ibàñez (Compromís-Sumar) coincidiren ahir en consensuar les solucions i dotar-les econòmicament perquè Alzira puga evitar o, minimitzar al màxim, les inundacions en el seu nucli urbà. El debat celebrat al Cercle Alzireny-La Gallera ha estat organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns de la capital comarcal.

Sarrià, incidí en que «coincidim amb el que cal fer en esta problemàtica de gran complexitat tècnica» en referència als cinc projectes de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que afecten a Alzira i Carcaixent. L’aspirant socialista confia en qué els projectes estiguen licitats «a primers de 2024» i respecte a l’ampliació del pont de Xàtiva, concretà queé «La Direcció General de l’Aigua, que va rebre els 5 milions d’euros del pressupostos generals de l’Estat, està estudiant l’alternativa que afecte el menor possible a la mobilitat de les persones», sobre tot dels que residixen i treballen en la partida Materna.

Per la seua part el popular De Rosa, expresà el «compromís ferm existent sobre la construcció del pont de Xàtiva», a més que «consignarem la partida necessària que acabe amb les inundacions d’Alzira». De Rosa confia que «esta legislatura siga la definitiva davant el consens existent entre els distints partits polítics».

Pel que fa a Ibáñez, reiterà el «suport» de Compromís a les iniciatives que necessite Alzira com la consignació d’una partida de 26 milions d’euros per part de la Generalitat «per resoldre la problemàtica d’Alzira».

El portaveu veïnal, Voro Pérez explicà que amb els 300 milions d’euros que aporta Alzira a les arques estatals i autonòmiques, «és de justícia que els pressupostos de l’Estat i la Generalitat invertisquen en solucionar la inundabilitat que patix la nostra ciutat».