L’alcalde d’Alzira Alfons Domínguez cobrarà algo més que Gómez i 16.000€ menys que Bastidas

0
1210

La corporació municipal d’Alzira ha aprovat esta vesprada les retribucions de l’alcalde i dels regidors, amb els vots a favor dels 12 membres de l’equip de govern i els 9 contraris de l’oposició.

L’alcalde, Alfons Domínguez (Compromís) té asignats 46.928€ bruts anuals que percebrà amb 14 pagues mensuals de 3.352€.

Els tres tinents alcaldes; Gemma Alós (PSOE), Enrique Montalvá (UCIN) i Andrés Gomis (Compromís) percebran cadascú 14 pagues de 2.276€.

Amélia Blanquer i Israel Pérez de Compromís, junt a Vicent de la Concepción del PSPV tenen asignat un salari brut anual de 28.536€ distribuïts en 14 pagues mensuals de 2.038€. Mentre la resta de regidors que ostenten delegacions municipals; Xavier Pérez, Javier Fernández, Lara Ferrer i Mar Chordá, percebran 12 pagues mensuals de 1.746€ el que suposa un salari brut anual de 20.953€. D’altra banda la regidora Virtuts Piera i el regidor Ricardo Belda, tots dos jubilats xobraran indemnitzacions per assistència a plenos i comissions informatives.

Pel que fa als regidors de l’oposició, José Luis Palacios, Bernardo Ríox, Mª Luisa Castells, Benjamín Ferrer, Ana Jover, Álvaro Peris i Rosana Peris percebran 683 euros mensuals amb un total anual de 8.196€ cadascú.

 

El portaveu municipal del PP, José Luis Palacios,  ha criticat les retribucions argumentant que suposen una despesa de «51.000 euros més que en la legislatura anterior, als que cal afegir els 18.000€ de la Seguretat Social». Palacios ha taxat els salaris com un «pla d’ocupació de recolocació de regidors».

Però el portaveu d’UCIN, Enrique Montalvá li ha replicat que l’actual alcalde «percebrà prou menys que l’exalcaldessa Elena Bastidas fa 16 anys». Bastidas cobrava en aquella època 4.590€ menusals amb uns ingressos bruts anuals de 64.000 euros. I recorda que Palacios «va pujar aleshores un 30% els sous a l’oposició». Montalvá assegura que els sous dels polítics d’esta legislatura «han baixat un 3%, sous que estaven congelats des de l’any 2019». L’anterior alcalde, Diego Gómez inicià la seua primera legislatura, fa 8 anys, cobrant 2.500€ mensuals.

Pel que fa al portaveu de Ciutadans, Miguel Vidal, considera que l’equip de govern «ha incrementat en més de 30.000 euros el cost dels salaris» i ha criticat especial als membres d’UCIN donat que «el seu programa contemplava rebaixar el cost».