L’exalcaldessa d’Algemesí exigix al PP que explique el seu pacte amb Vox

0
220

Trenzano critica la falta de transparència del PP d’Algemesí i acusa alcalde d’incomplir la seua paraula de no blanquejar a la ultradreta

 

Aquesta setmana s’ha conegut el decret de delegacions que inclou a Vox en el govern d’Algemesí, però la ciutadania encara no coneix el contingut d’aquest pacte. És important, i més, tenint en compte que no era un pacte necessari, ja que el PP haguera pogut governar a Algemesí sense necessitat d’aliar-se amb la ultradreta.

 

Algemesí s’ha convertit en l’únic municipi de tota la Ribera en el qual la formació d’ultradreta formarà part del govern local. L’acord entre el PP i Vox s’ha dut a terme sense cap transparència i sense donar explicació a la ciutadania sobre quins són els eixos principals d’un pacte prescindible, tenint en compte que el PP podia governar Algemesí en solitari. “Una nota de premsa, publicada el dia abans de la constitució de la nova corporació, amb més música que lletra i al més pur estil del pacte de Mazón i Flores, no és suficient, els veïns i veïnes d’Algemesí ens mereixem saber què implica aquest pacte i no ens l’han volgut comptar” apunta Marta Trenzano.

 

Segons ha exposat la líder socialista: “la ciutadania encara no coneix les raons que han portat al PP a incloure a l’extrema dreta en el govern, no s’ha publicat cap document seriós que marque el full de ruta i els continguts que, al final, és el més important. Tot s’ha dut a terme amb obscurantisme i s’ha esbiaixat la informació”.

 

Trenzano ha recordat que: “ja advertim en la campanya electoral que el Sr. Sanchis blanquejaria les polítiques de la ultradreta amb la condició d’arribar a l’alcaldia, ell ho va negar, però és evident que mentia. El fet que no explique què ha pactat dona a entendre que se sent còmode amb els postulats de Vox i incòmode explicant-los”.

 

Desapareixen les regidories d’Igualtat i Promoció del Valencià

 

D’altra banda, la delegació de competències de l’alcaldia ha eliminat la regidoria d’Igualtat i la de Promoció del Valencià. Curiosament, aquestes són dues qüestions en les quals la formació ultra ha basat bona part del seu discurs electoral, negant la violència masclista i amenaçant amb tancar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 

Trenzano sosté que: “no ens poden colar una regidoria d’Igualtat d’Oportunitats com si fora Igualtat. Òbviament no té res a veure. Això demostra la compra total del discurs negacionista dels ultres per part del PP que, una vegada més, ha demostrat no importar-li una qüestió tan sensible i contra la qual existeix un pacte d’Estat, com és la violència de gènere”.

 

La portaveu socialista ha afegit que: “eliminar la regidoria de Promoció del Valencià és també una clara demostració del ràpid que el PP ha venut la nostra llengua. Ens vam oferir en el ple de constitució per a ajudar al llarg de la legislatura, però l’alcalde ja tenia la decisió presa”.