Domínguez (alcalde d’Alzira): «Estic il.lusionat com un xiquet amb sabates noves, anit no vaig poder dormir»

0
871
Domínguez hui en el seu despatx familiaritzant-se amb l’administració local

El nou alcalde d’Alzira, Alfonso Domínguez (Compromís), assegura que la passada nit «no vaig poder dormir en estar il.lusionat com un xiquet amb sabates noves davant la gran quantitat d’objectius i projectes d’esta ciutat».

Les primers hores al front de la capital de la comarca les ha passat assabentant-se del funcionament del consistori, «ací la gent treballa moltíssim, ahir a les 4 de la vesprada encara hi havien funcionaris treballant», comentava este migdia al seu despatx amb un ample somriure. L’exalcalde i company de partit, Diego Gómez «està orientan-me i presentant-me a tots els companys dels diferents departaments».

Domínguez, que coneix el funcionament de la conselleria d’Agricultura en treballar a l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent, diu que «l’administració local funciona de manera diferent» i sobre tot ressalta que «a l’Ajuntament m’he trobat amb una altíssima professionaltiat».

La primera autoritat local també es troba molt a gust amb els seus companys d’equip de govern; «amb el PSOE hi ha bona sintonia des de la legislatura anterior i també en esta en ser també d’esquerres. En UCIN he vist companys molt fiables i de molta paraula, qüestió que valore molt positivament».

Pacte més senzill del que m’esperava

Respecte al pacte amb socialistes i independents, «inicialment pensava que seria molt complicat, però la confiança mostrada ha fet que siga més senzill del que m’esperava». Ara bé no ha pogut evitar que qualificara com lamentables i impresentables els insults proferits contra els seus companys de corporació, per Ricardo Belda (Vox) en la sessió d’investidura».

L’alcalde, que s’ha reservat les delegacions d’Agenda Urbana, Transició Ecológica i Projectes Europeus, ha manifestat a Riberaexpress que els objectius prioritaris en este inici de legislatura, passen «per acabar els projectes que es troben en fase d’execució». Com el pavelló Fontana Mogort, els Pai’s dels polígons industrials de la carretera d’Albalat i del Torretxó, així com la residència Sant Judes i la millora dels centres educatius.

A més pretén «donar una empenta a l’ecoturisme i agroturisme per donar valor al patrimoni local«. Tampoc s’ha oblidat del cas Trencaones i així immediatament té previst «evitar que hi hagen agravis comparatius entre clubs», a la par que buscarà «solucions alternatives» a les deficitàries instal.lacions esportives que patixen els clubs locals.

No serà tan immediat però, segur que sabordaran en estos quatre anys, seran projectes com la finalització de l’Anell Verd, la creació d’espais alternatius, «per fer una cituat més amable», actuacions en la Plaça del Regne i peatonalització d’alguns carrers.

Este «xiquet amb sabates noves» ja pensa enacodir a la Generalitat, la Diputació i a fons europeus per aconseguir els recursos que els 46.400 habitants d’Alzira necessiten per fer front als diferents reptes d’esta legislatura.

Riberaexpress