Pronostiquen que guanyarà l’esquerra a Alzira o bé que Cs serà decissiu

0
691

Riberaexpress ha consultat amb companys dels mitjans de comunicació i amb altres alzire

Montalvá (UCIN), Belda (Vox) i Palacios (PP) els tres candidats de la dreta local ahir a la Gallera

nys que seguixen, de ben prop, la política local per conèixer els seus pronòstics respecte a la configuració de la corporació local composta per 21 regidors, arran el resultat de les eleccions municipals d’este diumenge.

Abans de detallar els respectius pronóstics, el resum és que cinc donen majoria a l’esquerra, tres consideren que Ciutadans tindrà la clau del futur govern i només li dona algunes possibilitats  perquè el PP amb Vox i UCIN sumen 11 escons. Compromís ix com a força més votada en quatre pronóstics, el PP en un, i els quatre restants consideren que trauran els mateixos regidors.

El periodista alzireny delegat de La Vanguardia a la Comunitat Valenciana, Salva Enguix, considera que «és tot un enigma» el resultat del diumenge donat que «la retirada de Diego Gómez presenta una evident dificultat per oferir un pronóstic, ell era un candidat guanyador». I afegix «caldrà observar com respon el votant de Compromís amb el seu subtitut». I pel que fa a la resta de forces, «la situació és encara més complexa, amb un PP trencat per la meitat, per la designació de José Luis Palacios, amb una candidata socialista que necessita recuperar el pols a un paprtitque porta anys a Alzira amb no poques dificultats i amb forts dubtes respecte a les altres alternatives». I culmina les seus observacions indicant, «Alzira serà el diumenge una de les ciutats en les que haurem de posar molta atenció i on pot pasar qualsevol cosa».

Compromís, seguit del PP i PSOE els més votats

Pronostiquen que guanyarà l’esquerra, les companyes d’Onda Cero, Amparo Piqueres i Virginia Delgado, els ex regidors Antoni Murillo i Joan Puchalt i l’economista Salvador Peris. Creuen que serà Ciutadans el que tindrà la clau del govern; Miguel Ángel Martinez, director Comsored, l’economista Xavier Sierra, i una periodista riberenca que preferix l’anonimat, mentre l’exregidor, Enrique Lahuerta és l’únic que li dona possibilitats a que la dreta governe sense incloure a Ciutadans, tot i que amb les seues forquetes tampoc descarta un govern d’esquerres.

Lahuerta lamenta que el PP, que tenia «el vent a favor, perdrà molts vots a favor d’UCIN» i que l’esquerra local «millora les expectatives durant els últims dies, davant una dreta fraccionada». Indica que a la direcció regional del PP «li ha faltat valentia per explicar als afiliats perquè apartaren a José Andrés Hernández».

Martinez, Murillo, Puchalt, Delgado i Piqueres consideren que Compromís serà la força més votada entre 6, i 8 regidors, mentre Peris és l’únic que veu al PP com a guanyador amb 7 escons i la resta creuen que trauran el mateix nombre de regidors, entre 5 i 7.

La tercera força més votada, segons estos pronóstics, seria el PSPV, entre 3 i 5, mentre que per a la resta de candidatures son molt variats; Ciutadans entre 1 i 3, Vox entre 1 i 2, Unides Podem passa de cap a fins 2, Vox de manera semblant  i a UCIN hi han dos companys que li auguren fins a 3 escons, encara que la majoria creuen que estarà entre 0 i 2 regidories.

Son opinions autoritzades, però l’autèntic resultat de les eleccions municipals d’Alzira el coneixerem la nit del pròxim diumenge, quan ja s’hagen pronunciat les urnes.