L’escola teatral La Tarumba Jove d’Alzira guanya els Premis Buero de la Comunitat

0
85

Els convoquen la Fundació Coca-Cola amb el suport del Ministeri de Cultura i rellevant personalitats del món de l’escena

 

Esta setmana s’han fallat els “Premios Buero de Teatro Joven” de totes les comunitats autònomes en la seua 20a edició. L’Escola de Teatre Tarumba Jove ha guanyat aquest guardó a la Comunitat Valenciana amb l’espectacle Popurrí farsántico. Es dona la circumstància que aquest any s’han unificat les dues categories, escolar i no escolar, en la qual ha participat fins ara la Escola, i que tampoc s’han atorgat premis especials com en edicions passades. La Escola ha aconseguit, per tant, el premi absolut i únic d’aquesta edició en la nostra comunitat.

Aquests premis, que prenen el nom del gran dramaturg espanyol Antonio Buero Vallejo, són convocats anualment per la Fundació Coca-Cola amb el suport del Ministeri de Cultura i la col·laboració del INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música). Estan dirigits a joves entre els 14 i els 21 anys de centres escolars de Secundària i Batxillerat, Formació professional, Escoles de teatre, Associacions, Col·legis majors…

La Escola de Teatre Tarumba Jove, en els seus sis anys d’existència, ja va guanyar la 15a Edició en 2018 amb l’espectacle Estem fins als…!! i ha obtingut premis especials amb els espectacles ¿Y tú? (2020) i El Museo de los Últimos (2022).

Popurri farsántico, l’autor i el director del qual és José Antonio Martínez, es va estrenar el 31 de març en el Gran Teatre i va realitzar tres representacions, dues per a escolars d’Alzira i una per al públic en general. Està interpretat per 10 joves actors i actrius, alguns amb cinc anys ja en la Escola.

És una comèdia pròxima a la farsa, fresca, crítica, surrealista a vegades, àgil i variada. Consta de diverses històries que s’entrellacen gràcies als ACTORS/ACTRIUS, els quals participen en cadascuna d’elles com a personatges individualitzats o com a cor.

El 28 d’abril es va representar en la Trobada de Teatre Jove de València i està previst que participe en altres certàmens. Probablement podrà tornar-se a veure a Alzira en l’últim trimestre d’enguany.

És un espectacle produït per l’Associació Cultural La Tarumba i per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració de l’IES José Mª Parra.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA