Tots els candidats proposen millores per a Alzira en el debat de la Gallera

0
410
Els set candidats d’Alzira amb el president del Cercle Alzireny Salvador Collado durant el debat

Els set candidats a l’alcaldia d’Alzira han fet propostes per a millorar els col.legis, les instal.lacions esportives, els polígons industrials i la neteja, entre altres durant el debat moderat esta vesprada a la Gallera pel president del Cercle Alzireny, Salvador Collado.

L’alcaldable de Compromís, Alfons Domínguez, ha recordat que durant les dos últimes legislatures amb l’alcalde Diego Gómez «s’han millorat tots els indicadors». I ha posat com exemples la reducció del deute heretat en 2015 que era de 16 milions als 2,4 milions d’ara i els 4.600 aturats de fa 8 anys als menys de 3.000 a finals d’abril. El candidat ha ressaltat el plans d’ocupació d’IDEA, que la ciutat haja arribat a 46.000 habitants per primera vegada en la seua llarga història, el trasllat de la cultura al carrer, la consolidació «d’un model de ciutat amable» i a més ha fet la següent pregunta als votants; «Voleu tornar enrere o avançar junts?».

El retard en l’execució d’algunes infraestructures l’ha justificat amb els efectes de la pandèmia, en invertir-se uns 5 milions ajudar a autònoms, pimes, empresaris i els veïns menys afavorits. Pel que fa a les propostes ha ressaltat la Casa de la Música i l’ampliació de les instal.lacions esportives. També s’ha compromés a acabar l’anell verd i a encetar el parc fluvial. També a dur endavant plans comercial per potenciar el comerç local i a millorar les àrees industrials.

Pel que fa al candidat del PP, José Luis Palacios, ha insistit en adquirir el Cine Colón per convertir-lo en un centre cultural, en plans d’ocupació dirigit a la formació, en fer altra piscina coberta en estar l’actual col.lapsada. També en ampliar l’aparcament de l’Hospital, en buscar noves places per a quant estifa en marxa el Palau de Justícia, en construir un nou institut Rei en Jaume i en rehabiltiar el Josep Maria Parra, junt a ampliar les instal.lacions esportives.

Mentre que la candidata socialista, Gemma Alós, aposta per uns pressupostos participatius, per la «reactivació del comerç», per concedir ajdues als emprenedors, també per la «regeneració urbana» de la ciutat i per millorar els centres educatius i les instal.lacions esportives. Per fer una «ciutat me´s justa i igualitària i per «reforçar» els servicis públics, desprésde recordar que esta legisltura ha estat «condicionada per la pandèmia».

L’alcaldable de Ciutadans, Miguel Vidal, s’ha mostrat partidari de «canviar la filosofia pressupostària amb menys gasto i una major inversió», per gaudir de col.legis dignes, per millorar les festes, per apostar pel «teixit productiu de la ciutat», així com «per la conciliació familiar». Ha promés un «gir radical» en la gestió esportiva, en millorar la neteja de la ciutat i ha culminat manifestat que «queda molt per fer».

En representació de Vox, Ricardo Belda, ha fet una valoració prou catastròfica del govern de la Vila, amb poques propostes i moltes crítiques com «la brutícia» dels carrers i places, «la inseguretat» i «l’adoctrinament dels alumnes a les escoles» i una gestió «nul.la, quedant pendents de resoldre els principals problemes de la ciutat».

Per Unides Podem, el seu candidat, Agustín Pérez, aposta per una ciutat participativa «amb assemblees de barris», una gestió transparent, una auditoria permanent, per potenciar les pimes i el comerç de proximitat, per modernitar els polígons industrials i «per vivendes assequibles i per dignificar La Vila».

I per últims a l’aspirant a l’alcaldia de la capital comarcal per UCIN, Enrique Montalvá, li preocupa especialment la neteja i la seguretat, aposta per la «conciliació familiar», per facilitar la creació de noves empreses, per una baixada d’impostos, a més de promocionar el patrimoni i les festes. Montalvá considera que les diferents candidatures «tenen moltes propostes en comú» com els pressupostos participatius i per fer «una ciutat accessible i neta», amb iniciatives per l’ocupació i per gestionar «amb transparència».

Els nombrosos assistents hant fet un grapat de preguntes als candidats a l’alcaldia d’Alzira. La nit del pròxim diumenge coneixerem el resultat de l’escrutini i, segurament si Alzira continuará governada per l’esquerra o escollirà ser dirigida per la dreta.

Riberaexpress