El programa de Compromís per a La Barraca d’Aigües Vives

0
128

2023 : Què hem fet i què volem fer?

 

Compromís per la Barraca ens presentem a les eleccions municipals amb un èquip renovat liderat per Gilles Denans, enginyer informàtic i president de l’Associació Mediambiental AMA Vall d’Aigües Vives. La resta dels 5 candidats de la llista són l’agent d’assegurances Arantxa Girbés Esteve, el professor jubilat Rafael Català Camacho, l’alcaldessa actual Verónica Almunia Català i el promotor musical Ricard Prats Vallés.

L’equip renovat de Compromís per la Barraca

 

Gràcies a les noves polítiques valentes que Compromís va liderar a partir del any 2015 al País Valencià, s’ha lluitat eficaçment contra el balafiament i la corrupció.

Això ha donat com resultat que ens han arribat més diners a l’entitat menor de la Barraca d’Aigües Vives.

El mateix any 2015 va arribar Compromís també al govern de la Barraca, amb Verónica Almunia com alcaldessa.

Gràcies al gran treball i l’excellent gestió que s’ha fet a l’ajuntament de la Barraca, hem pogut invertir molt més recursos per a millorar i cuidar la Barraca, el nostre poble per al qual volem el millor.

En aquests últims 8 anys s’han fet moltes coses a la Barraca i som conscients que podem fer molt  més a la legislatura vinent :

 

Per fi hem aconseguit construir una zona esportiva.

Vam comprar l’any 2016 el terreny de l’antic Pub. Es va instal·lar l’aigua, la llum i el clavegueram. Després, es va restaurar l’edifici i es va construir un camp de futbol i una zona de calistènia.

L’edifici i la cafeteria estàn a la disposició de les associacions.

Ara volem fer un bon manteniment de les infraestructures i organitzar l’ús de les instal·lacions. També pensem ampliar amb més instal·lacions esportives i d’oci com, per exemple, tirolina o rocòdrom. Volem licitar l’explotació de la cafeteria, creant llocs de treball i un nou lloc de trobada on relacionar-nos i entre totes les persones i així «fer poble».

 

Ja tenim feta la Via verda.

En 2015 ens vam posar de seguida amb aquest projecte il·lusionant i varem involucrar totes les administracions : els ajuntaments, la mancomunitat, la diputació, la conselleria i el ministeri. La recuperació de la «vieta» per a vianants i ciclistes ja és una realitat. S’ha fet un tríptic per a fomentar i consolidar aquesta oferta de comunicació i turisme local i sostenible. Ara volem adequar la normativa d’ús per a incorporar els vehicles de mobilitat personal (VMP) amb motor elèctric.

 

Hem adquirit immobles i terrenys per a solventar les mancances que hem detectat al nostre poble

 

Projecte d’ampliació de les instalacions del teatre/ajuntament

Primer s’ha terminat l’obra de l’edifici polivalent i s’han tralladat les oficines a la primera planta.

Després s’han dut a terme diverses reparacions i millores de la sala d’actes “El Teatre”. A la segona planta s’ha creat la sala de lectura i d’estudi dedicada a Milagros Veres Marín.

Ara un objectiu és obrir més dies en la setmana la biblioteca i continuar millorant les instal·lacions de tot l’edifici.

Es va comprar l’any passat l’habitatge al costat del Teatre al carrer Enrique Serra i hem treballat en el projecte per a la construcció d’un edifici per a augmentar la capacitat del teatre/ ajuntament.

A la planta baixa, volem construir una aula diàfana amb accés a l’escenari del Teatre, amb lavabos i/o vestuaris. Al primer pis, volem fer diferents despatxos/aules i arxiu municipal.

 

Nou ajuntament : el Teatre

Projecte de construcció d’una cotxera, un magatzem i una sala diàfana polivalent

Es va comprar l’any passat un solar al carrer Jose Montagut.

Un magatzem es necessari per a un ajuntament per guardar senyals, tanques, cadires o taules. Aquest solar és el més adient ja que es troba pròxim al parc on es solen utilitzar aquestos elements en festes i celebracions.

S’ha fet un projecte per a construir una cotxera, un magatzem municipal i una sala diàfana polivalent.

Decidirem sobre l’ús amb participació ciutadana i s’oferirà la sala a totes les associacions del poble per a realitzar les seues activitats.

 

Casa dels peons caminers (antic ajuntament)

Hem inscrit l’edifici al nostre inventari.

Tenim diverses propostes: col·locació de caixers automàtics, col·locació de caixers de paqueteria. Volem decidir de l’ús de la resta de l’edifici amb les associacions mitjançant un procés de participació ciutadana.

 

Proposta de millora de l’illa de contenidors del camí de l’assagador

Es va comprar l’any passat un terreny al camí de l’Assagador.

S’ha demanat una subvenció per a construir una àrea tancada de contenidors amb control d’accés i videovigilància.

Ara volem posar en marxa l’ús de l’illa i fer una zona enjardinada de socialització canina amb circuit caní, arborètum i aulanatura.

També hi ha lloc per a disposar d’una zona d’horts socials amb bassa d’aigua i compostadors.

 

CV-50

S’han realitzat gestions amb la conselleria per reduir la velocitat al poble i redactar un projecte de millora. Ara volem que es faça realitat el projecte de les 4 rotondes per a pacificar el trànsit de la CV-50 i així millorar les entrades de la colonia Santa Marina, del camí del Carrascal i del hospital, golf/British School.

 

Col·legi

Com que la direcció del col·legi i l’AMPA ens han transmès la necessitat de tindre més espai per a atendre en bones condicions a tot l’alumnat, recentment s’ha inclòs en el pla «Edificant» la construcció d’un nou edifici per al col·legi. Ara volem que es faça realitat el projecte de construcció del nou col·legi, escoltant les necessitats del claustre de mestres i l’AMPA

 

Nosaltres ja hem mostrat el notre Compromís i la nostra implicació a través de les tasques que conduïm de manera altruista en les associacions locals sense ànim de lucre, i seguirem treballant per la Barraca perquè som progressistes i volem millorar la nostra societat.

Estem molt il·lusionats amb aquests projectes que pensem que són molts importants i ens donaràn les instal·lacions que ens mereixem com a poble.