La ignorància és atrevida / Opinió Fernando Pascual

0
250

Opinar sense saber el que dius es demostrar ignorancia profunda de les coses

 

La ignorància és la mare de tots els mals. El desconeixement de les coses fa ignorant a qui opina sense tindre els coneixements necessaris per a emetre un judici encertat.

És lamentable que en la nostra societat actual existisca una tendència creixent de persones que s’asseguen en la llibertat d’expressar opinions sobre temes que desconeixen per complet.

Vivim en una era on la informació està a l’abast d’un clic. Tanmateix, això no garanteix que les persones adquirisquen un enteniment complet i profund dels temes que discuteixen. És fàcil caure en la temptació de creure que tindre accés a informació superficial és equivalent a estar ben informat.

Quan algú emet opinions sense tindre els coneixements necessaris, corre el risc de caure en la ignorància. Aquest desconeixement pot portar a judicis erronis, generalitzacions injustes i estereotips nocius. A més, aquestes opinions ignorants solen ser obstinades i resistents als arguments fonamentats, ja que les persones que les emeten solen aferrar-se a les seues idees preconcebudes sense estar disposades a escoltar altres perspectives.

El problema s’agreuja quan aquestes opinions ignorants es difonen en l’àmbit públic. Les xarxes socials i altres mitjans de comunicació permeten que qualsevol persona puga expressar el seu punt de vista, fins i tot si manca de coneixements.

És important destacar que tots tenim dret a expressar les nostres opinions. No obstant això, és igualment important reconéixer els nostres límits i ser conscients de les nostres limitacions.

Si volem contribuir de manera constructiva als debats i discussions públiques, és fonamental invertir temps i esforç a educar-nos sobre els temes que ens interessen. Això implica llegir fonts de confiança, escoltar experts i estar disposats a qüestionar les nostres pròpies creences.

En resum, el desconeixement de les coses pot convertir a les persones en ignorants quan emeten opinions sense tindre els coneixements necessaris.

La ignorància és atrevida. La veritat és indiscutible!

 

Fernando Pascual Moscardo

Regidor Serveis, Obres Públiques, i Activitat Esportiva