Compromís aposta a Alzira per una Casa de la Música, el Defensor del Veïnat i noves instal.lacions esportives

0
148
Assistents a la presentació del programa electoral de Compromís per Alzira

Compromís va presentar ahir a Alzira el seu programa electoral que consta de 447 propostes «valencianistes i valentes», segons el seu alcaldable, Alfons Domínguez. Unes propostes distribuïdes en cinc eixos; Economia, Ocupació i Comerç Local, junt a Transparència i Participació Ciutadana, Habitatge, Salut i Esports, a més de Cultura i una Alzira verda i sostenible.

En el capítol cultural el tècnic de Cultura Israel Pérez, apostà per enllestir l’ambiciós projecte de la Casa de la Música davant «els espais reduïts que patixen actualment els músics de la Societat Musical Alzira». A este respecte Domínguez indicà que es farà en la parcel.la municipal de Tulell (junt el Centre Educatiu Xúquer). I respecte a la possibilitat d’adquirir el cine Colón considera que les «circunstàmcies son complicades, però que requeriria d’un acord «públic-privat».

En l’apartat econòmic, l’actual director general de Transparència, Andrés Gomis considera «fonamental per a Compromís» potenciar les campanyes de promoció i dinamització del comerç local, així com afavorir la digitalització i modernització dels comerços, ajudar-los en el repartiment a domicili, a més de «millorar les àrees industrials i les seues connexions convertint-les en zones intel.ligents i sostenibles».

En Transparència i Participació Ciutadana, Virtuts Piera es va comprometre en crear la figura del Defensor del Veïnat i en dotar d’un Centre Cívic per «potenciar la participació ciudadana i l’associacionisme».

Amèlia Blanquer anuncià la posta en marxa d’Una Oficina Municipal per a l’Habitatge per «afavorir que els joves puguen independitzar-se, adquirir vivendes del Sareb per «retornar-les a la ciutadania amb lloguers accessibles. Junt a una Pla contra la Soledat «amb cohabitatge entre joves i majors» i la creació d’una xarxa de voluntariat intergeneracional. I en matèria de Salut, instal.lar fons públiques i «banys públics antivandalisme» junt a un Pla Municipal de Salut Mental.

Dominguez va insistir en el capítol d’Alzira verda i sostenible, en la creació d’espais de platges a l’Hort de Redal, la creació de les comunitats energètiques locals «per totes les teulades i polígons subvencionant a empreses i particulars». També renovarà la flota d’autobusos municipals amb vehicles elèctrics.