Alzira renova els convenis amb La Tarumba i la Coordinadora de Festes

0
51
  • 40.000 euros que garantixen l’activitat festiva de les barriades i partides d’Alzira
  • L’Escola de Teatre de la Tarumba rep 5.000€ destinats a la formació artística de l’alumnat

 

L’Ajuntament d’Alzira ha renovat diversos convenis de col·laboració d’acord amb l’objectiu de  promoure, impulsar i fomentar la  iniciativa privada com de les associacions del nostre municipi, que realitzen activitats d’interés públic. D’una banda s’ha signat un conveni amb la Coordinadora de Festes de Barris i Partides d’Alzira i d’altra amb la Tarumba Teatre.

 

L’objecte del primer dels convenis és la col·laboració municipal des de la Regidoria de Festes en les despeses de funcionament i d’organització mitjançant l’aplicació pressupostària dotada amb 40.000 euros per a cobrir actes propis i de les diverses festes que forma la Coordinadora. Les activitats subvencionades inclouen entre altres, l’elaboració del llibre de festes, Mig any fester, diversos concursos i espectacles, així com totes aquelles activitats no especificades portades a terme dins de les festes de la barriada i que es consideren d’especial interés per a la ciutadania.

 

El segon dels convenis esmenat, amb l’Associació Cultural La Tarumba, que aporta activitats d’entreteniment cultural i pràctica teatral a Alzira amb l’Escola de Teatre Tarumba Jove, que dota a l’alumnat d’Alzira d’un espai de formació i creació teatral. Des de la  regidoria d’Educació  i Infància de l’Ajuntament  d’Alzira  es vol continuar fent costat a aquesta Escola amb una subvenció de 5.000 euros, per a continuar produint èxits com:

 Com mola!, per l’Escola de Teatre Tarumba Jove

 I el teu?, per l’Escola de Teatre Tarumba Jove

 El Museu dels últims de Teatre Tarumba Jove

 

La subvenció es destinarà a cobrir les despeses de funcionament de l’Escola de

Teatre: Organització i gestió de l’Escola, despeses de reprografia: fotocòpies, quaderns, despeses de publicitat, producció de Popurri farsántico i de la Mostra final de curs, o les visites a València per a participar en la Trobada de Teatre Jove.

 

Junta Coordinadora de Festes de Barris i partides

La Junta Coordinadora de Festes de Barri d’Alzira, és una associació cultural, sense ànim de lucre que s’encarrega  de la coordinació, gestió i organització de  tot el necessari per a poder celebrar els diversos actes, activitats i esdeveniments relacionats amb les tradicionals festes de barris i les partides de la localitat des de fa més de 30 anys. Per a fer totes aquestes tasques, la Junta Coordinadora, sempre ha comptat amb el suport econòmic, material i humà de l’Ajuntament, fent entre totes dues parts, que les festes de barris i partides siguen una realitat, una tradició de molts anys que mostren la riquesa cultural i festiva de les  diverses barriades.

 

La Tarumba

Naix a principis de els anys huitanta i amb el pas dels anys les seues activitats han anat creixent amb el temps de manera considerable. A la inicial producció teatral d’un primer moment, s’han anat sumant diferents iniciatives, l’èxit de les quals, els ha consolidats com una companyia teatral seriosa, amb un equip de producció i gestió capaç d’abordar projectes importants. Al llarg dels anys, les seues activitats han merescut importants guardons. El més important, el premi Micalet de les Arts Escèniques 2001, atorgat per la Generalitat Valenciana. Altres premis han sigut atorgats per la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana  en concedir-los  dos premis Taules pel seu dinamisme teatral. A això cal afegir els més de trenta premis aconseguits pels seus muntatges teatrals i com no, la Insígnia d’Or de la Ciutat d’Alzira que es va atorgar a La Tarumba en la categoria de Cultura el passat mes de desembre.