Domínguez (Compromís) aposta per instal.lar espais de bany a l’Hort de Redal d’Alzira

0
591
L’àrea de bany estarà alimentada per l’aigua del Xúquer que serà bombejada i depurada

El candidat a l’alcaldia d’Alzira per Compromís, Alfons Domínguez, aposta per ubicar espais de bany en la futura zona d’oci de l’Hort de Redal, que és de propietat municipal tot i que el consistori el va cedir, fa una vintena d’anys, a una empresa que cultiva diversos frutals en esta zona verda situada entre el malecó i el riu Xúquer.

«Anem a recuperar per fases este projecte de mitigació del canvi climàtic», segons ha manifestat hui Domínguez als mitjans de comunicació. Si Compromís continua governant la capital de la comarca té previst recuperar este espai natural per convertir-lo en un parc fluvial, de  fet, enguany començarà una inversió europea de 2 milions d’euros, mitjançant la fundació Biodiversitat, per sustituir la canya per bosc de Ribera en una zona pròxima al riu.

Esta zona de 172 fanecades de superfície, coneguda, popularment, com «la pera» per la seua forma, albergarà, segons Domínguez, àrees de fruites meditarrànies, d’oci, un centre social-cultural així com també el segon port fluvial alzireny destinat a promocionar l’esport del piragüisme.

Una bomba depurarà les aigües del Xúquer que alimentarà la platja

Pel que fa a les àrees de bany, que comptaran amb arena, s’instal.larà una bomba depuradora per a depurar les aigües procedents del Xúquer que les alimentarà, de tal forma que no seran estancades sino en constant renovació. El cap de llista de la formació valencianista ressalta que també hi haurà  «un centre d’interpretació del Xúquer que servirà per educar mediambiental als alumnes i a la població en general».

Este projecte estarà connectat amb l’Anell Verd alzireny i amb la Via Verda intercomarcal i servirà per «ficar el Xúquer en primera línia i per atraure visitants i turisme amable amb ocupació verda», ha significat Alfons Domínguez .