Arriba la pluja a la Ribera a la Casella ja han caigut 22 l/m2

0
364

El canvi d’oratge que ja hem notat dilluns anirà clarament a més dimarts i dimecres. De fet, un embossament d’aire fred situat al sud-est de la Península i la presència de vents marítims, que aportaran humitat, provocarà la formació de ruixats i tronades localment forts. Atenció a les acumulacions d’aigua previstes a les zones exposades al vent de gregal, en especial les comarques del sud del golf de València com la Safor, la Marina Alta, el Comtat o la Vall d’Albaida, ja que les pluges hi seran persistents.

En el cas de la Ribera les precipitacions han sigut hui dilluns molt modestes, tan sols resulten significatius els 22 l/m2 registrats a l’estació de la Casella, li seguix la Murta i Sueca amb més de 5l/m2 i Alzira amb 3,2 l/m2.

I precaució també amb les pluges i tronades que es donaran al litoral d’Alacant i al Baix Segura, especialment a partir de mig matí. El nord quedarà un poc al marge de la situació, tot i que a partir de migdia també s’esperen ruixats i tronades en zones interiors, especialment àrea dels Ports i el Maestrat. El vent bufarà de gregal moderat al litoral central i sud, girant de vesprada a component est. Les temperatures mínimes pujaran i les màximes baixaran. Curiosament, les més elevades s’esperen al litoral nord, on tindrem ullades del sol. En general, la majoria de les màximes estaran entre els 18 °C i els 21 °C.

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />
» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />

La matinada de dimecres s’esperen ruixats i tempestes localment molt fortes al sud i precipitacions abundants i persistents a les comarques centrals i sud del golf de València. Al llarg del matí continuaran les precipitacions i de vesprada s’activaran nous ruixats i tronades a tot l’interior. Tot sembla indicar que a última hora del dia s’obriran clarianes. Les temperatures es mantindran sense grans canvis o amb una lleugera tendència a pujar i el vent afluixarà durant la segona meitat del dia.

Tot sembla indicar que a partir de dijous tindrem ja un oratge més tranquil, però amb matisos. De fet, al llarg del matí augmentaran els núvols al nord es reactivaran els ruixats i les tronades. Ja de vesprada, esperem tempestes a tot l’interior. Les temperatures pujaran amb més ganes, tot i que la nit serà fresca o freda, i el vent bufarà fluix de llevant.

Novament, divendres tindrem un dia insegur, amb un matí tranquil i una vesprada de ruixats i tempestes localment forts a l’interior. En aquesta ocasió, sembla que els més forts cauran a les muntanyes del nord d’Alacant. Les temperatures màximes continuaran en ascens i ja se superaran els 25 °C a les comarques centrals.

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />