Suc de Teatre d’Alzira guanya el Premi Especial de Rioja amb Hamlet

0
431

Hamlet, l’últim espectacle de Suc de Teatre-La Tarumba aconseguix el Premi Especial del Jurat en el XXVI Certamen Nacional de Teatre Garnacha de Rioja 

Dissabte passat es van fallar els premis d’un dels certàmens de teatre més importants de l’estat espanyol, el “Garnacha de Rioja”, celebrat a Haro. En aquesta edició del certamen, la vint-i-sis, van participar set grups, seleccionats entre més de setanta de tota Espanya.

En la fase amateur es van concedir quatre guardons, tres atorgats pel públic  i un pel jurat del festival. L’últim espectacle del grup alzireny, Hamlet, va obtindre dos d’aquests premis: el tercer del públic i el Premi Especial del Jurat.

Aquesta gran tragèdia de Shakespeare, adaptada i dirigida per José Antonio Martínez, es va estrenar al desembre en el Gran Teatre d’Alzira i era la primera vegada que es representava després de l’estrena.

Es dona la casualitat que només dos membres del grup van poder acostar-se a la localitat de La Rioja a recollir els premis, perquè eixe mateix dissabte es representava a Benetússer un altre espectacle de Suc de Teatre, Laberintos, que havia sigut seleccionat per a participar en la VI Mostra de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

En l’actualitat són tres els espectacles del grup alzireny que recorren els escenaris de tota Espanya. Als dos referits, cal sumar Serendipia, que acumula ja trenta representacions. El nom d’Alzira es difon per totes les localitats en què actua la companyia, al ser els seus espectacles produccions de l’Ajuntament d’Alzira i de l’Associació Cultural La Tarumba.

Sens dubte, els premis obtinguts seran una excel·lent targeta de presentació per a ser seleccionats en futurs certàmens.

 

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA