Gómez cedix el testic a Domínguez perquè continue abanderant les polítiques de Compromís a Alzira

0
317
La candidatura de Compromís Alzira esta vesprada durant l’acte central de campanya al parc Pere Crespí
Domínguez ha comparat les polítiques especulatives d’abans amb les mediambientals de Compromís

L’actual alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha cedit hui el testic i la senyera local al candidat de Compromís, Alfons Domínguez, perquè continue les polítiques de Compromís a l’Ajuntament de la capital comarcal, durant l’acte central de campanya d’esta formació celebrat al parc Pere Crespí, en el que han intervingut a més, el president de les Corts, Enric Morera i la consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

Gómez ha manifestat als assistents que «hi han 46.400 raons per a lluitar pel nostre poble«, en referència a la quantitat d’habitants que té censats ara Alzira amb la major xifra de la seua història.

La primera autoritat local ha argumentat este increment en «la qualitat de vida, l’acollida amable, la diversitat i la inclusió», per a dir a continuació «alguna cosa haurà tingut que vore el govern de Compromís». També ha ressaltat que Alzira «ha exercit de capital comarcal i de referència per al Pais». Ha fet referència a la capitalitat cultural durant 2022 així com també ha agraït «a tot el poble i a tots els que participren en l’extinció de l’incendi de la Casellla». En este cas ha recordat que el govern local ha contribuït amb la instal.lació de l’heliport i a la bassa rehabilitada al Racó de les Vinyes. Així com també la construcció dels canals de les Basses i l’Interceptor per a lluitar contra les inundacions.

No s’ha oblidat de comentar la reducció de 16 milions a 2,4 del deute local heretat fa 8 anys, així com la construcció de la nova central de la Policia Local i l’inici de les obres del Palau de Justícia «20 anys després».

De les polítiques especulatives a les mediambientals

Per la seua part el seu sustitut, al capdavant de la candidatura de Compromís, Alfons Domínguez ha exhibit cartells de l’inacabat Centre Comercial Vilella i altres de l’Anell Verd i el carrer Pérez Galdós per comparar la política «especulativa que feia el PP», amb «el model de ciutat nostre que inclou el medi ambient».  Domínguez ha recordat que el pressupost destinat per al desdoblament de l’avda de la Ribera amb quatre carrils «nosaltres l’hem destinat a construir el canal de les Basses».

I ha afegit «una de les coses que millor hem fet han sigut els carrers peatonals que donen vida a les tendes i establiments comercials«. També s’ha compromés no sols en ampliar l’aparcament de l’Hospital de la Ribera sinó també en «destinar un autobús elèctric llançadera i en fer «un passeig per poder anar tant a peu com en bici al centre hospitalari». Ha apostat per seguir en l’explosió cultural viscuda per la ciutat en esta legislatura i per «ampliar les instal.lacions esportives, en haver-se incrementat moltíssim la quantitat d’esportistes».

La candidatura de Compromís aspira a conservar els 9 regidors que obtingueren en les anteriors eleccions per tal de continuar per tercera lelgislatura consecutiva amb un govern progressista a la capital de la Ribera.

L’acte ha estat presentat per la nº2 de la llista Virtuts Piera, i ha culminat amb l’actuació de la nova rondalla local «Mai toquem bé».