Josep Franco reconeix en una publicació la tasca artística de Manuel Boix

0
293

L’artista Manuel Boix per als menuts

 

Josep Franco és l’autor de ‘Manuel Boix, el xiquet del guix’, una obra que reconeix un dels artistes plàstics amb més prestigi internacional.

 

Des de les seues famoses representacions del Tirant lo Blanc o les Germanies fins a, pràcticament, el disseny de totes les portades de la discografia del grup Al Tall. El figurativisme i traç preciosista de Manuel Boix (l’Alcúdia, 1942) ja forma part de la realitat cultural valenciana. Reclam Editorial, en la seua dinàmica de reconèixer el treball i l’obra d’alguns dels nostres artistes més representatius, no podia deixar passar l’oportunitat de dedicar un llançament editorial en homenatge a la seua figura. ‘Manuel Boix, el xiquet del guix’ és un treball brillant per a acostar la importància de l’artista de l’Alcúdia a les generacions joves, amb un conte il·lustrat per Oreto Cruzà, neboda del protagonista.

Nascut a l’Alcúdia l’any 1492, Manuel Boix va créixer feliç al si de la seua família, jugant al taller de son pare, que feia olor de fusta nova i de serradures, i des de ben menut, va demostrar que tenia una gran habilitat per al dibuix, a més d’una intel·ligència notable, una imaginació molt desperta i una curiositat ben viva per tot allò que passava al seu voltant. Habilitat, intel·ligència, imaginació, curiositat i ganes de treballar: les virtuts imprescindibles per a convertir-se en un gran artista.

Franco, a més, destaca la relació personal que té amb el protagonista i que va ajudar a acostar la perspectiva del llibre al gust del propi Boix: “Manuel és una persona amb la que he tingut molta relació. Des que venia a Sueca a treballar amb Joan Fuster ens coneixem. He estat moltes vegades en sa casa i conec la seua família. El llibre, veritablement, no va ser consultat amb ell, però, a posteriori si va tindre l’oportunitat de llegir-ho. Va ser una emoció molt gran veure’s reflexat. Es una excel·lent persona i es mereix aquest i més reconeixements”.

Mitjançant aquest conte il·lustrat, l’editorial segueix amb la seua aposta per les personalitats il·lustres de la nostra cultura, com ja va fer durant els últims mesos amb Nino Bravo, Paco Cabanes “Genovés”, Raimon, Botifarra o Rafael Armengol.

L’autor de l’obra subratlla esta voluntat de l’editorial per donar importància a la cultura pròpia: “Per a mi, i per a qualsevol escriptor, és un gran goig escriure sobre els artistes més representatius de la nostra cultura. Ja ho vam fer amb Rafael Armengol, en el meu cas, però també amb Nino Bravo. Són gent a la que admirem i que, gràcies a la literatura, el seu llegat i importància artística passa també de generació en generació”.

 

El llibre ja està disponible a les llibreries i a la nostra pàgina web: https://reclameditorial.com/llibre/manuel-boix-el-xiquet-del-guix/