Alzira amb Puig i Mazón serà el divendres la capital política valenciana

0
392
Carlos Mazón junt a José Luis Palacios visitant a un dosel en Alzira

La competida i igualada lluita per aconseguir el govern autonòmic es trasllada el pròxim divendres a Alzira on coincidiran els dos màxims aspirants; Ximo Puig pel PSPV i Carlos Mazón pel PP.

El candidat socialista presidirà a les 19h la presentació de les candidatures socialistes de la Ribera Alta al parc Pere Crespí, mentre l’aspirant popular assistirà a la presentació del candidat local, José Luis Palacios.

Aixó demostra que la capital comarcal, actualment amb l’alcaldia en mans de Compromís, és una plaça molt desitjada pels dos grans partits valencians.

El PSOE ha donat suport en les dos últimes legislatures al govern encapçalat per Diego Gómez (Compromís). La seua regidora socialista, Gemma Alós sustituix a Isabel Aguilar com a candidata. Les possibilitats d’aconseguir l’alcaldia son prou remotes donat que el PSPV compta ara amb 3 regidors, front els 9 de Compromís. El seu competidor és Alfons Domínguez, sustitut de Gómez que aspira a renovar l’alcaldia per a la formació valencianista. A Compromís i PSPV s’afegix la coalició Unides Podem-EU que presenta com alcaldable a Agustín Pérez i que d’aconseguir representació ajudaria a conformar un tercer govern progressista a Alzira.

Pel que fa al PP la decissió de la direcció regional d’apartar a l’actual portaveu municipal i president local, José Andrés Hernández per Palacios ha estat prou traumàtica, culminant amb l’eixida del regidor, Enrique Montalvá que encapçala la candidatura del partit UCIN, a més de la baixa d’uns 35 militants. Esta divisió eleva a quatre les candidatures conservadores que completen Vox, amb l’actual regidor Ricardo Belda i que ha vist com una trentena de militants s’han donat de baixa, a més de Ciutadans, al capdavant de la qual torna a presentar-se el regidor Miguel Vidal.

A més de donar suport als seus, Puig i Mazón intentaran arrossegar els majors vots possibles per a les seues candidatures autonòmiques davant l’empat tècnic existent entre les propostes progressistes i les conservadores, segons les enquestes. Així la vesprada del divendres Alzira serà, per unes hores, la capital política valenciana.

Riberaexpress