La Fira de la Tomaca d’El Perelló espera rebre 50.000 visitants

0
772

 

S’espera aconseguir els 50.000 visitants com en l’edició de 2022

 

 L’Ajuntament del Perelló ha presentat hui la X Fira Gastronòmica de la Tomata del Perelló a València, un esdeveniment que se celebrarà del 2 al 4 de juny.

 

Per a l’esdeveniment ja estan confirmats amb prop de 90 stands dels sectors gastronòmic i agroalimentari en un esdeveniment que compleix la seua desena edició i que l’any passat va congregar a 50.000 visitants durant tot el cap de setmana, superant les xifres de qualsevol edició anterior. La gran novetat d’aquesta edició serà una zona dedicada específicament a l’artesania, que donarà major diversitat a l’esdeveniment.

 

Es tracta de la gran cita de l’any que se celebra entorn del producte icònic d’aquest municipi, la tomata, i que ha aconseguit posar al Perelló en el mapa gastronòmic i turístic nacional.

La desena edició ampliarà el seu recorregut, davant el creixement en expositors, distribuïts en el recinte de la fira que ocuparà la Via Sucronense i els carrers adjacents.

 

En la presentació l’alcalde del Perelló, Juan Botella, ha assegurat que “és una evidència que a més de tota l’oferta turística i cultural que té el Perelló, la tomata és el baluard més important i un referent que ens identifica”.

En la presentació també han intervingut David Pons, president de la Cooperativa Unipro del Perelló, i la tomata de la qual són els protagonistes absoluts de la fira, i també el Director General de Desenvolupament Rural, David Torres.

A més, ha participat el restaurador Sergio Giraldo, del Restaurant El Señuelo, qui ha dut a terme un showcooking amb la tomata com a protagonista de les elaboracions. Sergio Giraldo és l’ambaixador turístic i de la tomata del Perelló en aquest 2023.

 

Activitats per a tots els públics

Durant el cap de setmana de la fira també s’instal·larà una zona d’activitats infantils i juvenils.

Per segon any, la Federació d’Oci i Activitats Recreatives de la Comunitat Valenciana (FOTUR) s’implica i participa, així, la fira comptarà amb l’àrea d’oci ‘Music Fest’ amb DJ’s, animació i còctels i aperitius.

També hi haurà un esdeveniment post fira, el dissabte 10 de juny, amb un gran festival de remember que va tindre la seua primera edició en 2022 amb milers de persones.

 

Jornades Gastronòmiques

Coincidint amb l’inici de la fira, se celebraran també les Jornades Gastronòmiques de la Tomata, un esdeveniment gastronòmic que coincideix amb la celebració de la Fira de la Tomata i que suposa oferir un menú a un preu tancat amb aquesta típica verdura com a ingredient principal dels seus plats.

Els principals establiments hostalers del municipi participen, i en uns dies es coneixeran els menús que proposen entre el 2 i l’11 de juny, sempre amb la tomata com a protagonista.