Compromís presenta a l’Alcúdia la candidatura encapçalada per Toni Montes

0
206
Toni Montes el nou alcaldable de Compromís

Amb Raquel Tamarit, Maria Josep Amigó, Toni Montes, Raquel Coronado i Rubén Pérez

 

Compromís reclama els cicles formatius per a l’Alcúdia a la consellera d’educació per a la pròxima legislatura

 

En el Parc del Patinatge, junt a la Consellera d’Educació Raquel Tamarit i la Vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó es van presentar els candidats i candidates de Compromís per l’Alcúdia. Amb la participació de Toni Montes, candidat a l’Alcaldia de l’Alcúdia, Raquel Coronado i Rubén Pérez com a futurs regidors.

 

Un acte dinàmic i alegre, ple de reivindicació, optimisme i il·lusió, que va ser presentat per Marina Ribes.

 

Pilar Huertas, regidora d’educació en la passada legislatura, va presentar a la Consellera d’Educació posant de manifest la importància de que Compromís estiga governant, indicant tot el que en la legislatura passada es va fer des d’aquesta regidoria. Va reclamar els cicles formatius de grau mitjà i superior per a l’Alcúdia, únic poble de més de 5.000 habitants de la comarca que no compta amb aquest servei.

 

Raquel Tamarit, Consellera d’Educació, a més de recollir la proposta de Compromís, va explicar que el programa Xarxa libres al proper curs també estaria en Batxillerat i que no és una promesa, ja està pressupostat. En el menjador escolar  les famílies becades reben ara el 50%de l’import  i altres totalment, segons les seues necessitats, (a l’Alcúdia 279 becats al 50% i 38 gratuïtament).  El personal docent s’han recuperat els 6.000 llocs de treball que el PP va retallar i ara tenim 15.000 persones més treballant. A la comarca en 2015 hi havia 2.329 i ara 2.946.

 

Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació i candidata número 2 per València per a les Corts Valencianes, va explicar que el canvi va ser possible gràcies a les polítiques valentes de Compromís i que calia frenar l’avanç de l’extrema dreta, perquè Vox no entre a governar amb el PP. També va indicar que Sanitat és una assignatura pendent, que s’ha de millorar l’actuació a l’atenció primària i la salut mental. Igualment que hi ha que apostar per una transició energètica justa, lluitant contra les macro plantes.

 

Toni Montes, candidat a l’alcaldia de l’Alcúdia, va dir: “Vaig acceptar de seguida encapçalar la llista de Compromís, perquè pense que la nostra organització està més preparada que mai per afrontar el repte d’oferir un projecte de poble obert i realment participatiu, amb una comunicació transparent i honesta, una política a peu de carrer que recull les queixes i suggeriments de la seua ciutadania.”

 

Després de desgranar distints aspectes del programa electoral, va finalitzar així: “Tot açò es concreta dient que volem un ajuntament transparent, participatiu, obert a tothom qui tinga propostes i ganes de treballar per millorar les condicions de la ciutadania de l’Alcúdia i el seu entorn, que afavorisca les relacions entre persones, entitats i associacions per poder gaudir d’una vida sana, lliure, alegre, participativa i combativa contra l’odi i la desigualtat.”

Raquel Coronado, candidata número 2 de la llista, va explicar el seu compromís “perquè per a mi la política i l’exercici del servici públic els trobe apassionants, treballar pel nostre poble i voler fer d’ell un lloc millor, més amable i habitable.” Igualment va dir que un ajuntament és una ferramenta per millorar la qualitat de vida i la dignitat. Compromís per l’Alcúdia vol ser part activa i combativa. “Tenim un programa en el qual hem treballat de valent per poder dur a terme polítiques amb els nostres referents: valencianistes, feministes, ecologistes i antifeixistes.

Rubén Pérez, en el número 3 de la candidatura, va explicar que Compromís per l’Alcúdia és un partit que exemplifica molt bé la importància del municipalisme i del tracte de proximitat, amb l’objectiu de millorar la vida de la gent, sempre de manera desinteressada i honrada. Va denunciar la falta de polítiques d’oci que pateixen els joves a l’Alcúdia. Per acabar, va explicar: “Fem falta per a que les coses funcionen millor, i per a que el nostre poble estiga més viu que mai. En les nostres mans està aprofitar el gran potencial que l’Alcúdia ens ofereix, fent possible el canvi necessari que els veïns i veïnes necessitem i mereixem.”