L’alcalde d’Alzira confia que la tendència a la baixa de l’atur «continuarà els pròxims mesos»

0
136

Alzira baixa dels 3000 aturats en el mes d’abril

  • Diego Gómez: “Una notícia que estavem esperant i que celebrem amb la perspectiva que puga seguir abaixant”

 

Alzira baixa de les 3.000 persones aturades este mes d’abril. A hores d’ara, hi ha 2.993 alzirenys i alzirenyes a l’atur, 37 menys que al mes de març. Les dades també continuen a la baixa si mirem el mes d’abril de 2022, amb un 6,85% de disminució de l’atur interanual.

“Hui hem conegut la dada del passat mes d’abril, una molt bona notícia que estàvem esperant des de fa temps i que es va vore retardada per la pandèmia quan es va arribar als 4.000 desocupats i posteriorment per la guerra d’Ucraïna. Per primera vegada abaixem dels 3.000 aturats gràcies a programes de conselleria i dels departaments municipals. Pense que esta tendència va a continuar en els pròxims mesos i des de l’Ajuntament es continua treballant per tal d’aconseguir-ho”, ha declarat l’alcalde

Si analitzem les dades en profunditat, les dones continuen encapçalant la llista de l’atur a Alzira i representen vora el 64% de persones desocupades, mentre que els hòmens representen el 36%. Així mateix, les persones majors de 44 anys continuen encapçalant les llistes, si bé l’atur ha disminuït en este grup d’edat més que en cap altre respecte a l’abril de 2022. Així mateix, una vintena de joves menors de 25 anys han abandonat les llistes de l’atur a Alzira respecte al mes passat. Pel que fa a l’activitat econòmica, el sector serveis continua sent el més afectat.

 

A la Ribera Alta, les dades són similars. 142 persones han abandonat les llistes respecte al mes passat, i l’atur també baixa en un 7,41% respecte a l’abril de 2022. Pel que fa a la contractació, a la comarca de la Ribera s’han registrat 38’48% contractes menys que a l’abril de 2022, un 42% indefinits i vora un 57% temporals. Cal destacar com a dada positiva l’augment de la contractació a jornada completa, que suposa més d’un 58% front a un 41% a temps parcial.