Grefusa invertix 13 milions en la nova planta d’Alzira per produir 15.000 tones de fruits secs

0
1999

Grefusa ha posat en marxa una nova fàbrica a Alzira destinada a l’elaboració de fruits secs, després que en 2018 adquirira Frutorra, líder en aquest segment a Portugal, i realitzara una aliança amb el gegant alemany Intersnack, número 1 en fruita seca a nivell europeu.

Cinc anys més tard i, després de consolidar el seu posicionament en la categoria de pipes i en dacsa, Grefusa ha invertit més de 13 milions d’euros en aquesta planta per a endinsar-se en nous territoris i categories i innovar en fruits secs.

La nova fàbrica, construïda en un espai annex a la coneguda planta industrial de Grefusa a Alzira, compta amb una extensió de més de 9.500 metres quadrats i línies de producció innovadores que permeten la fritada, torrat, barrejat o clusterizado dels ingredients. Així mateix, disposa dels més alts estàndards de seguretat alimentària, garantint així la separació d’al·lergògens i evitant la contaminació creuada.

La planta està situada junt a la principal, en el polígon de la Carretera d’Albalat d’Alzira, i en ella està previst que es produïsquen 15.000 tones de fruits secs anuals el que suposarà al voltant dels 50 milions d’euros en vendes.

«Inicialment comencem amb processos tradicionals i algun procés innovador que s’aniran ampliant i sens dubte augmentaran l’activitat i l’ocupació», ha assenyalat Gregori ja que actualment l’empresa compta amb uns 700 treballadors a Alzira.

El seu disseny incorpora elements d’eficiència i sostenibilitat en estar construïda sota els criteris de les normatives AIB i IFS de seguretat alimentària. A més, ha sigut construïda per a ser energèticament eficient, amb una reducció del consum d’energia en un 20% durant 2023 i disminuirà el consum d’aigua i desaprofitament alimentari.

Segons el CEO de Grefusa, Agustín Gregori, “la innovació que hem aplicat en aquest centre suposa un pas més en la nostra estratègia productiva. Ens permet avançar fermament per a convertir-nos en un actor rellevant en la categoria de la fruita seca i endinsar-nos en nous territoris; però també, ens ajudarà en la nostra política de deixar empremta positiva en el nostre entorn”.

Gregori ha afegit «en Grefusa deixem empremta positiva en tot el que fem, pensant en la nostra comunitat. Lliguem el nostre creixement a Alzira, ciutat que ens ha vist passar de torrar cacauets en un forn de pa a posseir dos de les fàbriques europees més capdavanteres a nivell tecnològic”, afig el directiu.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha al·ludit als beneficis que té per a la Comunitat Valenciana que aquesta planta productora vaja a posicionar-se com un referent del sector: “Grefusa és una companyia compromesa amb el desenvolupament econòmic de la comarca de la Ribera Alta i d’Alzira en particular, però, sobretot amb la innovació i la millora dels perfils nutricionals”.