Un pintor es tanca durant 30 hores al calabòs d’Alzira per defensar l’espírit creatiu dels artistes

0
973

A les 16h de la vesprada d’este dijous el pintor, Salva Ríos, començarà un tancament de 30 hores, fins les 21h de divendres, al calabòs de l’Ajuntament d’Alzira, sense cap contacte a l’exterior, només que una menuda finestreta.

Ríos pertany a l’associació Phoenix, que presidix el pintor alzireny Josep Francés, promotora d’este insòlit repte, anomenat «Celdart», amb el que els seus membres pretenen mostrar la seua «disconformitat» pel tractament que rep l’art i els artistes, també amb la «censura a la que és sotmesa la creativitat». Els artistes de Phoenix pretenen, a més, protestar contra les institucions i advertir a la societat que «l’art està morint-se» i que «l’espírit creatiu dels artistes està apagant-se poc a poc donada la dificultat per fer visible el seu treball en una societat cada vegada més artificial».

En la menuda cel.la alzirenya, el pintor intentarà plasmar en un llenç de 3 metres «la mort i la resurrecció de l’art». En 30 hores només podrà eixir del calabòs per anar al bany i comptarà tan sols amb un sac de dormir junt a uns pocs aliments i líquids.

Durant el tancament els seus companys de Phoenix faran activitats a la plaça de Casassús, tot just a l’altra banda dels grosos murs de la Casa Consistorial «en suport a l’artista tancat i a favor de l’art».

El tancament es podrà seguir íntegrament per xarxes socials i canals de difusió audiovisuals.