Pas endavant del Canal Interceptor d’Alzira amb la construcció dels ponts en els camins que el creuen

0
500
Altre dels ponts construïts per creuar el nou canal que recollirà les aigües pluvials de les muntanyes

El canal Interceptor de les aigües pluvials dels barrancs, Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena avança, després que estos dies l’empresa Aigües de València culmine els ponts sobre els camins que creuen esta important infraestructura hidràulica.

El principal obstacle per finalitzar la seua construcció es troba en la línia elèctrica de mitja tensió existent en la rotonda de la CV-50 on es farà la connexió amb el canal de les Basses. Iberdrola deurà modificar el seu recorregut per tal de fer compatible l’enllça dels dos canals amb l’abastiment d’electricitat a les emrpeses del polígon industrial de Deltabel.

El canal destinat a evitar o minimitzar les inundacions en els barris de l’Alquenència, Venècia, Nova Alzira i les Basses podria estar acabat a finals de l’estiu. Mentre les obres d’ampliació del barranc de la Casella, del desviament de la confluència del barrac de Barxeta amb el Casella i la construcció del nou pont de Xátiva poden començar a finals d’any.

Amb totes estes obres i les futures de l’ampliació del Casella des la tancà de Sant Antoni fins el pont de Xàtiva milloraran en gran manera la protecció de la capital de la comarca dels desbordaments dels barrancs implicats.

En esta lesgislatura, que està a punt de finalitzar, l’Ajuntament d’Alzira ha donat una important empenta en la lluita contra les inundacions que podria completar-se al llar de la pròxima legislatura amb les infraestrures projectades i amb la prolongació del malecó en el sector de Tulell. La Federació de les Associacions de Veïns local també ha tingut un protagonisme positiu en la consecució d’estes obres i projectes, entrevistant-se amb els grups polítics municipals i també amb diputats del Congrés de les diferentes forces polítiques que culminaren amb l’asignació d’una partida de 5 milions d’euros en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 per a l’ampliació del pont de Xàtiva, eliminant així l’actual embut.