Notable èxit d’assistència a la I Fira de Formació Professional de la Ribera d’Alzira

0
319
·         Més de 50 estands amb tota l’oferta formativa d’FP de la comarca

Alzira, 25 d’abril de 2023._ Alzira acull hui la primera Fira de Formació Professional de la Ribera, organitzada per la Generalitat Valenciana i emmarcada dins de la tradicional fira local, Orienta’t.

 

Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Tècnica del consell territorial de la Ribera del Xúquer per tal de presentar de forma territorialitzada l’oferta de formació professional d’una zona concreta, en este cas la Ribera Alta i Baixa. La Generalitat Valenciana ha estat l’encarregada de coordinar l’activitat per a 50 estands de centres i empreses de la comarca, sindicats i el mateix Labora que s’han donat cita a la plaça Major d’Alzira.

 

La iniciativa parteix del compromís tant d’empreses, com de centres educatius amb la formació professional en un moment clau. Segons l’observatori de l’FP, enguany hi haurà prop de cent mil oportunitats laborals en la Comunitat Valenciana, de les quals la quarta part serà per a tècnics de formació professional. L’objectiu, per tant, és impulsar la formació professional i llevar l’estigma que arrastra.

Des de les deu del matí i fins les sis de la vesprada, la Plaça Major d’Alzira acull cinquanta estands dedicats a la formació professional, tant la que s’impartix als centres educatius, com la formació professional ocupacional que s’obté a través d’entitats com IDEA. Estaran presents centres de formació professional, empreses, institucions com Labora, sindicats i ONG.

Es pretén que siga un punt de trobada de totes les alternatives de formació professional on es donarà informació i també es faran tallers per tal de visibilitzar la tasca que es fa en els graus d’FP. La fira estarà organitzada per àrees tematitzades perquè així les persones que acudisquen busquen tota l’oferta educativa i formativa segons els seus interessos.

Al llarg de tot el matí també ha estat present Alzira Ràdio, amb el seu programa matinal, El dia per davant, amb MªCarmen Cano i Beatriz Tortosa, que han fet un programa especial des de la fira, on han entrevistat representants dels centres, alumnat i participants de la jornada.

Orienta’t

Del 24 al 28 d’abril se celebra la Fira Orienta’t organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alzira, a la Casa de la Cultura.

En Orienta’t es pot obtindre informació d’estudis i eixides professionals en els estands dels diferents centres educatius, per a poder triar el futur professional.

 

L’activitat està dirigida als alumnes i futurs estudiants, pares/mares i al públic en general. Les visites es fan de forma guiada i per a grups reduïts, d’uns 30 alumnes aproximadament, en horari escolar, encara que també es pot visitar per lliure (matins de 9 a 14 h de dilluns a divendres  i vesprades de 16 a 18 h de dilluns a dijous).

 

PROGRAMA

DINÀMICA KAHOOT: Un divertit joc per equips en què resoldre dubtes i mites entorn del sistema educatiu i el món laboral.

TALLERS I ACTIVITATS

 • Dimecres 26 d’abril a les 10.30 hores, taller de cetreria
 • Dijous 27 d’abril, a les 12 h. Coneix l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira.
 • Divendres 28 d’abrilde 10 h a 12 hTallers d’Idiomes. A càrrec de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira.

ESTANDS INFORMATIUS ORIENTA’T

 • Centre de Grau Mitjà de Perruqueria Daniel Matallín (Alzira)
 • CIJ (Centre d’Informació Juvenil d’Alzira)
 • CIPFP Luis Suñer Sanchis (Alzira)
 • Col·legi La Purísima (Alzira)
 • Conselleria d’Educació. Generalitat Valenciana.
 • EFA Torrealedua (Llombai)
 • EFA La Malvesia (Llombai)
 • Escola Oficial d’Idiomes (Alzira)
 • Florida Universitària (Catarroja)
 • Fundación Marcelino Olaechea (Alzira)
 • IDEA (Agència de Desenvolupament Local d’Alzira)
 • IES José M. Parra (Alzira)
 • Instituto Técnico Professional Pax (València)
 • UNED Alzira-València Francisco Tomás y Valiente (Alzira)
 • Universitat Catòlica de València Sant Vicent Mártir (Alzira)
 • Universidad Europea de Valencia (València)
 • Xúquer Centre Educatiu (Alzira)